Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 12 de Juny del 2017
POLÍTICA

Torrent defensa el seu estatus com a capital de comarca

PSOE, PP, Ciutadans i Guanyant volen mantindre inalterable l'estructura comarcal de L'Horta Nord i L'Horta Sud, mentre que Compromís considera necessari obrir el debat sobre la comarcalització, encara que aposten per que Torrent seguisca sent capital de L'Horta Sud. 

La proposició de Llei sobre comarcalització presentada per Compromís en Les Corts ha alçat les crítiques de PSOE i PP que han defensat no tocar el mapa actual. Els nacionalistes han defensat que la proposta és un punt de partida del document de 1988 que no es va arribar a aprovar i que estava pendent, i criden a un debat. 

En clau local, el portaveu de Compromís ha deixat clar que “Compromís aquesta al 100% per a Torrent seguisca sent la capital de l'Horta Sud”. Segons els nacionalistes, el programa electoral deixava clar que anaven a portar a tràmit la llei de comarcalització del que porta en els calaixos des de l'any 1988 “agafant pols, i el que hem fet és complir el programa”. 

Un text de punt de partida
Alabajos critica que ni PP ni PSOE hagen volgut tocar ni una coma d'aqueix text que dividia la comarca de manera artificial durant 25 anys perquè no era la seua prioritat. “Hem presentat el text de 1988 com a punt de partida per a poder modificar-ho de manera consensuada amb la participació directa amb esmenes, la implicació acadèmica, per a tenir un debat sa, enriquidor i d'absoluta transparència.

Els socialistes han avançat que van a exigir que es mantinga l'estructura comarcal. “L'actual comarca està assentada des de tots els àmbits possibles (socialment, econòmicament, etc) i és per tant per a nosaltres fonamental defensar els interessos de la comarca, i de la nostra ciutat davant el que considerem un error i alguna cosa que no respon a la realitat social consolidada en la ciutadania”, ha assenyalat Campos, portaveu municipal socialista.


Per la seua banda, Amparo Folgado, portaveu del Partit Popular ha criticat aquesta proposta que considera una forma de fer desaparèixer les Diputacions. “Una tornada al passat. Un debat obert per a eludir la mancada idees i actuacions després de dos anys de governs tripartits. I finalment plantejar que Torrent no és el municipi cabdal de la comarca expressa el contrasentit del projecte”.


Per la seua banda, Ciutadans, que reconeixia no tenir tota la informació disponible per a opinar, ha assenyalat que a priori li sembla “una mala idea que Torrent perda la capitalitat, per la qual cosa suposaria per a la ciutat i per als ciutadans”.

Des de Guanyant, els seu portaveu, Jaume Santonja, considera que de "kafkiana" aquesta llei que no "ha sabut interpretar el sentiment de totes aquelles que creuen i viuen la comarcalització i el treball fet en els últims 25 anys". Santonja considera que és "molt trist que en la vida real es viu la comarcalització que després no es tradueix en la legalitat". El portaveu també ha tingut paraules per a Compromís, "és sorprenent la falta de tacte per entendre la realitat comarcal encara que parlen de què es tracta d'un esborrany".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.109.5

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.