Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 12 de Juny del 2017
MEDI AMBIENT

Cs presenta un projecte d'economia circular amb la regeneració d'aigua depurada

Cs va presentar un projecte d'instal·lació de fase terciària, una fase totalment necessària per l'aprofitament de l'aigua per a neteja i baldeo de carrers, reg de zones verdes, sistemes d'incendi, etc. l'engegada d'aquesta planta suposarà un estalvi d'un ben tan escàs com és l'aigua potable

Cs Torrent ha presentat un projecte per a la EDUSI de sostenibilitat per a l'aigua de Torrent, un projecte que naix després de visitar les instal·lacions de la EDAR a Torrent i amb la mira de l'última conferència de responsabilitat social el passat OKKO a Torrent. La planta depuradora de Torrent rep una mitjana de 15.000 m3/dia d'aigua residual, però solament s'aprofita un terç, 5.000 m3/dia per al regadiu. Actualment la planta solament disposa d'un tractament secundari que permet reutilitzar les aigües depurades per a reg agrícola, tal com estableix la normativa actual.
 

Cs va presentar un projecte d'instal·lació de fase terciària, una fase totalment necessària per l'aprofitament de l'aigua per a neteja i baldeo de carrers, reg de zones verdes, sistemes d'incendi, etc. l'engegada d'aquesta planta suposarà un estalvi d'un ben tan escàs com és l'aigua potable, utilitzant l'aigua regenerada procedent del tractament terciari per a neteja viària, neteja del clavegueram i reg en lloc d'aigua potable. Una planta modular, inicialment dissenyada per a reciclar un volum diari de 25 m3, la qual cosa a l'any significaria més de 9.000 m3, aquesta primera actuació servirà de projecte pilot per a una altra sèrie de propostes la finalitat de les quals és la reutilització del 100% de l'aigua depurada. El projecte compta amb una instal·lació molt simple que consisteix en una filtració amb arena cristal·litzada, desinfecció ultraviolada i dosatge de clor addicional. Així mateix la instal·lació proposada comptarà amb un dipòsit d'aigua tractada i una impulsió fins a la columna de càrrega.
 

Mai s'empraria per al consum humà
A més de la creació de llocs de treball indirectes, fomentaria l'estalvi d'aigua de proveïment, una gestió eficient dels recursos propis, una reducció de la petjada de carboni. Aquesta mesura, en definitiva fomenta l'economia circular en transformar un residu en un recurs, donant-li mes embranzida a la depuradora. El projecte ha sigut elaborat en col·laboració amb l'empresa Aigües de L´horta i servirà com a punt d'inflexió en l'estalvi d'un ben tan cobejat com és l'aigua que fins al moment s'estaven proveint de la xarxa d'aigua potable.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.94.152

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.