Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 12 de Juny del 2017
MEDI AMBIENT

Torrent es prepara per a la Campanya Previfoc 2017

Els voluntaris de Protecció Civil vigilaran les zones boscoses, des de les 9 h fins a les 20 h, per a evitar qualsevol risc d'incendi que puga aparèixer

El dia 15 de juny s'inicia la Campanya Previfoc 2017; una iniciativa que té com a objectiu prevenir i evitar l'aparició d'incendis forestals, o detenir-los una vegada iniciats. La campanya, que es desenvolupa per part dels voluntaris de Protecció Civil, es perllongarà fins al dia 16 d'octubre. Protecció Civil realitzarà serveis tots els dies en horari de 9 h a 20 h. Les actuacions previstes són la vigilància de la zona boscosa del terme municipal de Torrent, per a detectar qualsevol possible incendi i evitar el risc; col·laborar amb les autoritats competents; i supervisar les activitats estivals en les quals es requerisca la utilització de foc i es considere perillositat. El regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo, ha assenyalat que “aquesta mesura és una de les moltes que realitzem des de l'ajuntament per a poder acabar amb una problemàtica tan important com són els incendis forestals en època estival, i més aquest estiu que s'anuncia molt calorós”.


A més de la campanya Previfoc, Torrent compta amb els sistemes SENTICNEL i SIDEINFO. El primer mostra a temps real una avaluació del risc d'incendi en la zona del Vedat. La ciutadania pot accedir a aquesta informació a través de la pàgina web del propi ajuntament: www.torrent.es. Castillejo ha destacat la importància que la ciutadania estiga informada en tot moment. “Es requereix de la col·laboració de tots els veïns i veïnes, per açò posem a la disposició de tots i totes la informació necessària perquè coneguen de primera mà, i a través de la web de l'ajuntament, la qual cosa està ocorrent en el municipi”, declara el regidor. Quant al sistema SIDEINFO, la seua funció principal és, mitjançant uns canons d'aigua, combatre qualsevol incendi davant una situació de risc, o bé  quan s'haja produït aquest incendi per a pal·liar-ho. Els voluntaris de Protecció Civil comptaran amb tots els mitjans i material necessaris per a desenvolupar la seua labor i col·laborar amb els bombers per a extingir qualsevol foc que puga aparèixer. Per a sol·licitar la col·laboració d'aquesta agrupació i contactar amb els voluntaris es pot cridar al telèfon mòbil 628 99 06 57.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.192.3

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.