Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 11:29:24 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 05 de Juny del 2017
MEDI AMBIENT

42.000 escolars participen en les campanyes d'educació ambiental d Hidraqua

Aquesta iniciativa es duu a terme en els centres educatius dels municipis de la Comunitat Valenciana en els quals opera la companyia

Enguany, el Dia Mundial del Medi ambient porta per lema «Connectar a les persones amb la naturalesa». Hidraqua, com a empresa compromesa amb el medi ambient, ha apostat sempre per traslladar a la ciutadania la importància de cuidar els recursos del planeta i de “crear una consciència major en la societat sobre la relació directa entre l'acció de l'ésser humà i la possibilitat de disposar d'aigua i aliments a llarg termini” segons estableix les Nacions Unides en l'anàlisi publicada sobre el tema que s'ha atorgat en 2017 al Dia Mundial del Medi ambient. D'aquesta forma, Hidraqua aposta per establir polítiques de Desenvolupament Sostenible i de traslladar i fer partícips d'aquest compromís a la seua plantilla i a la societat en la qual opera; especialment al sector més jove amb l'objectiu d'inculcar aquests valors des d'edats primerenques.



Una de les seues primeres línies d'actuació en aquesta matèria ha sigut l'engegada de campanyes educatives destinades a alumnes de primària, en la qual ja han participat 42.000 escolars de la Comunitat Valenciana. L'objectiu d'aquestes jornades, que tenen una durada aproximada de 90 minuts i en la qual els monitors de Hidraqua es desplacen fins al centre escolar, és acostar als alumnes el cicle natural i urbà de l'aigua, promovent la importància de fer un ús responsable d'aquest recurs i de mantenir una actitud positiva cap al medi ambient amb una metodologia basada en la participació i la interactivitat de l'alumnat. Aquesta iniciativa ha sigut desenvolupada a més per les empreses d'economia mixta participades per Hidraqua i l'Ajuntament corresponent, com són Aigües de l'Horta, Aigúes de Cullera i Aigües de Paterna. En el cas d'aquesta última, 1.600 escolars de la localitat han participat al llarg de l'any en aquests tallers, que a més s'han impartit en centres d'educació especial. 



Amb motiu del Dia Mundial del Medi ambient, Aigües de Cullera ha organitzat en el Mercat de la localitat activitats per a escolars de primària; on es realitzen jocs i tallers en els quals els xiquets aprenen la importància de cuidar l'aigua i el medi ambient.  Així mateix, s'han dut a terme altres campanyes de conscienciació mediambiental a Xeraco, en la qual Hidraqua, al costat de l'ajuntament de la localitat, va repartir entre els alumnes de tercer i cambra de primària del municipi plantones, en concret Pinus halepensis, una espècie arbòria de la família de les pináceas i  originària de la regió mediterrània. Durant les sessions, s'explica als xiquets la importància que tenen els arbres per al planeta i que per cada arbre que plantem garantim l'aigua per a tres persones.



A aquesta, se sumen les campanyes de repoblació que cada any Aigües de l'Horta duu a terme en el Vedat de Torrent, en col·laboració amb l'ajuntament d'aquesta localitat. Durant les plantacions s'organitzen activitats didàctiques sobre la importància que tenen els recursos forestals per a la vida i els alumnes es comprometen a apadrinar i cuidar un arbre. La petjada de carboni que compensen aquests arbres supera la que genera tot el paper reciclat utilitzat en l'oficina de Torrent d'Aigües de l'Horta. En el cas d'Aigües de Cullera, la companyia organitza anualment un concurs de murals destinat als centres escolars d'educació infantil, primària i secundària de la localitat. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar les activitats creatives dels escolars, potenciant la consciència mediambiental. 



cal destacar a més altres activitats que es realitzen en municipis gestionats per la companyia com per exemple la representació Teatral de la Gota Viatgera o els tallers mediambientals que Aigües de Paterna va organitzar en la Plaça del Poble de la localitat en la qual es van dur a terme gimkanas, tallers de conscienciació sobre ús responsable de l'aigua, etc. Una altra iniciativa destinada a un col·lectiu més adult, que Hidraqua ha promogut, de la mà dels Ajuntaments corresponents, és la campanya de voluntariat ambiental més gran de la Comunitat Valenciana Mans al Riu! , organitzada per Fundació Limne. Així, es va desenvolupar set poblacions on la companyia presta servei, com són Guadassuar, L'Eliana, Riba-roja de Túria i Xeraco; a més dels municipis on opera sota una gestió mixta, Torrent, Cullera i Paterna.



Així mateix, per a fomentar el compromís de la seua plantilla amb el medi ambient, des de Hidraqua i empreses participades, es va promoure la participació del seu personal en aquestes accions de voluntariat, col·laborant un total de 94 empleats i empleades de Hidraqua i les seues empreses participades.  Finalment, Aigües de l'Horta compta amb un espai específic destinat a traslladar als seus visitants  el valor de l'aigua i com aquesta ha contribuït al creixement de la ciutat. El Espai de l’Aigua, nom que rep aquesta exposició permanent, rep cada any a més d'1.000 escolars. Durant les sessions, a més de gimcanes i tallers vinculats a l'aigua i el medi ambient, els visitants poden gaudir de 24.000 metres quadrats de bosc de pins, carrascas i espècies de matoll típiques de bosc mediterrani, on es troba situada l'exposició.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.214.32

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.