Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 05 de Juny del 2017
BENESTAR SOCIAL

L'Ajuntament subvencionarà medicaments a persones en exclusió social

El conveni subvencionarà medicaments, productes farmacèutics o d'alimentació infantil, el cost de la qual no estiga cobert per la Seguretat Social, a persones en risc d'exclusió social

L'Ajuntament, des de l'àrea de Benestar Social, ha creat un acord de col·laboració amb les farmàcies del municipi, amb l'objectiu de facilitar la dispensació i facturació de medicaments i productes farmacèutics per a les persones que es troben o puguen estar en risc d'exclusió social. Aquests medicaments o productes farmacèutics han de derivar per prescripció facultativa, i ha de tractar-se de tractaments mèdics crònics o d'alimentació infantil, el cost de la qual no estiga cobert per la Seguretat Social o requerisca una aportació. 

 

Francesc Carbonell, regidor d'Atenció a les Persones, es va reunir el passat 31 de maig, amb les Oficines de Farmàcia de Torrent, per a explicar-los el procediment que han de seguir per a unir-se al programa. “Qualsevol farmàcia torrentina pot adherir-se al conveni, amb el qual es crearà un acord que les convertirà en entitats col·laboradores en la gestió de les ajudes concedides per l'Ajuntament de forma directa”, assenyala el regidor.  El pressupost d'aquesta iniciativa és de 75.000 €, i es tracta d'una aposta de descentralització del servei de dispensació de productes farmacèutics, que coordinarà i agilitarà el pagament d'aquest tipus de prestacions econòmiques en totes les farmàcies que estan subscrites a aquest conveni. 
 

Les persones beneficiàries han de ser proposades pels Serveis Socials Municipals, que tramitaran i valoraran totes les sol·licituds, efectuant anualment una convocatòria per a la concessió de les subvencions. “Es tracta d'una ajuda per a totes les persones que es troben en determinada situació social, per a ajudar-los a afrontar els rebosts farmacèutics derivades de copago de tractaments; com per exemple d'alimentació infantil dels menors de 0 a 12 mesos, les mares dels quals, per circumstàncies medicas, no puguen donar lactància natural als seus fills i filles, la qual cosa ocasiona una gran despesa per a la unitat familiar”, explica Carbonell en la reunió.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.115.195

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.