Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 02 de Juny del 2017
SALUT

Cs proposa l'eliminació progressiva de l'oli de palmell

Les principals cadenes distribuïdores d'aliments i supermercats del país ja estan apostant per prescindir de la comercialització de productes processats amb oli de palmell i, sempre que siga possible, substituir-ho per altres ingredients saludables

Cs Torrent, presentarà al ple una moció on instarà a la Consellería d'Educació i Sanitat, a aprovar un pla de foment de bons hàbits alimentosos entre els escolars, on “s'incloga l'eliminació en els menús i la venda d'aliments elaborats amb oli de palmell”, extrapolant-ho igualment a hospitals i residències depenents d'aquesta, així com l'engegada d'una campanya de conscienciació dels riscos del consum olie de palmell en els productes alimentaris. L'oli de palmell forma des de fa anys una part important de la nostra dieta sense que, per desgràcia, tinguem una informació explícita dels productes que ho contenen, així com dels seus efectes perniciosos per a la salut.
 

Al costat dels seus baixos costos, les seues aplicacions en la producció alimentària són molt valorades per la seua consistència i untuosidad que, a més, allarga la vida útil i l'aspecte conservat del producte. A altes temperatures, l'oli de palmell es manté en estat sòlid, permetent la fabricació de margarines, llards, productes làctics (natilles), xocolates, brioixeries, galetes, gominolas, etc. En la indústria cosmètica, és la base per a l'elaboració de cremes, barres de llavis o maquillatge. Està compost d'un 50% d'àcids grassos saturats (àcid palmític i àcid esteárico) relacionats amb l'augment de colesterol de baixa densitat en sang (LDL), l'OCDE xifra en 59,3 quilograms per persona el consum anual de l'oli de palmell. La raó d'aquesta elevada estadística estreba que, en els nostres supermercats, un de cada dos productes alimentaris conté aquesta substància.
 

L'evidència científica ha sigut contundent a establir una correlació directa entre el consum de l'oli de palmell i el desenvolupament de càncer, carcinomes i metàstasis. En les últimes setmanes, les principals cadenes distribuïdores d'aliments i supermercats del país ja estan apostant per prescindir de la comercialització de productes processats amb oli de palmell i, sempre que siga possible, substituir-ho per altres ingredients saludables.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.161.77

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.