Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 01 de Juny del 2017

l'Ajuntament potencia la conservació i preservació del seu patrimoni natural

S'ha aprovat un plec de condicions per a dur a terme actuacions de conservació del medi ambient en zones públiques de caràcter forestal

El dilluns passat, la Junta de Govern va aprovar un plec a favor de la protecció i conservació de les zones forestals de Torrent.

 

Estos treballs forestals, com ara plantacions, obertura de franges auxiliars, control de canyes, labors de tallada, extracció, eliminació de peus secs o malalts, tractaments contra plagues forestals, podes de formació i manteniment i actuacions en la xarxa de sendes existents, tenen l’objectiu de protegir la massa forestal de la ciutat, ja que des del consistori “volem mantenir el patrimoni natural de la millor manera possible perquè estiga al servei del ciutadà”, assenyalava l'alcalde, Jesús Ros, en la trobada amb els mitjans de comunicació que ha tingut lloc este matí a l'Ajuntament de Torrent.

 

Les actuacions de manteniment derivades d’este plec, que estan valorades en 60.000 euros a l'any, es duran a terme en les parcel·les públiques de la serra de Perenxisa, el Vedat de Torrent, els llits dels barrancs, les sendes promocionades pel consistori i altres zones públiques amb caràcter forestal.

 

“Es tracta de protegir la massa forestal amb l’objectiu, d’una banda, d’evitar el començament d’incendis forestals i, d'altra, de prevenir qualsevol atac en forma de plaga o malaltia”, explica la regidora de Medi Ambient, Inma Amat. Els recursos naturals renovables de la muntanya s’utilitzaran racionalment per a tota la labor silvícola, per tal de garantir la persistència i l’equilibri de la massa forestal. Els tècnics municipals de Medi Ambient s’encarreguen de la inspecció tècnica dels treballs descrits en el plec.
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.221.165.246

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.