Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 24 de Maig del 2017

Torrent s'adhereix al conveni de mobilitat de treballadores públiques per raó de violència de gènere

És una dels primeres a sumar-se a l'acord entre la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

L'ajuntament de Torrent ha sigut un dels primers consistoris a sumar-se al conveni entre la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Justícia, Admnistració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a impulsar la mobilitat de les empleades públiques per raó de violència de gènere, entre administracions públiques. L'alcalde Jesús Ros s'ha reunit amb el Secretari Autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats públiques, Ferran Puchades per a tractar el conveni i la importància que el mateix té per a la ciutadania. Una reunió en la qual també han estat presents el regidor del Personal, Seguretat Ciutadana i Espais Públics, José Antonio Castillejo, i la regidora de Drets Personals, Encarna Lerma.

Un acord de caràcter administratiu que compromet a les entitats signatàries a realitzar les accions oportunes per a facilitar la mobilitat per raó de violència de gènere a les empleades que es vegen obligades a abandonar el seu lloc de treball en l'administració d'origen per a donar efectivitat a les mesures de protecció o al dret a l'assistència social integral.

Les parts signatàries, entre les quals ja es troba el consistori torrentí tenen l'obligació de comunicar a les emprades víctimes de violència de gènere els llocs vacants en la localitat que la interessada indique, facilitar l'ocupació efectiva en un lloc de treball de característiques semblants al seu, tramitar amb caràcter preferent els procediments necessaris o protegir la intimitat de les mates així com les seues dades personals i de qualsevol persona que estiga a càrrec seu.

La protecció de les víctimes de violència de gènere ha sigut regulada i incorporada en molts àmbits, inclosa l'ocupació publica. Els poders públics no poden deixar de costat la violència de gènere i tenen l'obligació d'adoptar mesures d'acció positiva per a fer reals i efectius els drets fonamentals. Per açò, en el marc global és necessari que la violència que s'exerceix sobre les dones, deuen adoptar-se mesures que contribuïsquen a fer efectiva la seua protecció.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.202.187

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.