Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 24 de Maig del 2017

Junta Local Fallera dimiteix i obri un procés de renovació

Costa insisteix en l'opció de la Federació i l'"autogovern", mentre que alguns presidents li indiquen que se centre en el procés de formació d'una Junta Local consensuada i en l'aprovació del reglament.

El ple extraordinari, convocat amb caràcter d'urgència per a la nit del passat dimarts, tenia com a únic punt en l'ordre del dia el "cessament de l'executiva del OAM de JLFT", després de la proposta presentada per 23 falles de les 29 de Torrent en la qual se sol·licitava el cessament dels vicepresidents primer i segon, i per extensió, del ple de l'entitat a causa de l'"increment de fets, declaracions i decisions desafortunades i polèmiques per part dels integrants del OAM, fent-se ja habitual el seu anormal funcionament i dificultant la comunicació i convivència tranquil·la amb les falles."

Així doncs, el regidor de l'àrea, Alfred Costa, ha fet pública la cessió municipal davant aquesta sol·licitud que es basa en la dimissió/cesse en ple de la Junta Local. Costa ha explicat que el vicepresident primer, Martín Leal; i el vicepresident segon, Miguel Requena, van presentar ja la seua dimissió (tots dos càrrecs són triats per alcaldia), mentre que el vicepresident segon, José Vicente Mora i la cambra, Paco Riera (triats pels presidents) s'entén que van ser reprovats dijous passat amb la sol·licitud de dimissió. Així doncs, el dimecres Costa signarà el decret de destitució de la Junta Local Fallera, de manera que tot aquell membre que no haja presentat un document signat amb la seua dimissió, serà cessat automàticament del càrrec.

Futura Junta Local
El següent pas és la formació de la nova Junta Local Fallera que es formarà, segons Costa, de manera ràpida i immediata davant la premura en l'agenda dels actes d'elecció de les Falleres Majors de Torrent de 2018 (el pròxim 24 de juny) i la resta d'activitat fallera. Per la seua banda, els presidents han demandat consensuar els noms, per a formar "un equip", que treballe de forma cohesionada i integrat amb uns mateixos objectius, per a açò han volgut saber el cronograma d'aquesta constitució per a començar a treballar en un equip unit, ja que tal com marca el reglament, els vicepresidents  i  els triarà alcaldia i el  i  els presidents.

Costa va insistir en el model de Federació com la millor forma de gestió de l'ens faller i ha optat per l'"autogestió" per a guanyar en "independència". Per a açò ha proposat unes jornades formatives on experts en la matèria explicaren els avantatges de constituir-se com a Federació i es donarà veu a institucions consolidades amb aquesta forma jurídica. Per la seua banda, alguns presidents han puntualitzat que el focus del debat no és aqueix, sinó formar una nova Junta Local cohesionada i tirar cap a davant les modificacions al reglament de 2012 que es troba bloquejat des de fa anys, ja que el ple faller serà qui decidirà el moment en el qual plantejar el debat de la forma jurídica de JLFT.

Cinc joves i 10 xiquetes es presenten a Cort i fallera major
En acabar el ple, la secretària en funcions de l'ens, Esther Izquierdo, ha fet públic el nombre de candidates que es presenten per a Cort d'Honor i Fallera Major de Torrent una vegada finalitzat el termini aquest dilluns. Així doncs, de moment només cinc joves s'han presentat, de les falles: Sants Patrons, Ramón y Cajal, Parc de Trénor, Pare Méndez i Saragossa (la jove candidata de la falla carrer Toledo ha decidit retirar a última hora la seua candidatura). Tal com marca el reglament, es torna a obrir el termini per un terme no superior de set dies per a aconseguir el mínim de 9 candidates. Aquest divendres, a les 21.00 h. és el termini definitiu.

Per la seua banda, el contingent de candidates infantils està tancat amb la presentació de 10 sol·licituds, provinents de les falles: Sedaví, Poble Nou, La Plaça, Anoni Pardo, Àngel de l'Alcasser, Escultor, Avinguda II Tram, Reina Sofia, Parc de Trenor i carrer Toledo. Tal com marca el reglament una xiqueta es quedarà fora del grup, decisió que correspondrà al jurat triat a aquest efecte. Dissabte que ve 24 de juny es coneixerà definitivament els noms de les Falleres Majors de Torrent de 2018 i la seua Cort d'Honor.

Etiquetada en...

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.136.97.64

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.