Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 22 de Maig del 2017
PRIMARIES SOCIALISTES

Sánchez guanya les primàries a Torrent amb el 93% dels vots

El nou secretari general del Partit Socialista va aconseguir 269 vots enfront dels 11 de Susana Diaz i els 9 de Patxi López, segons fonts de l'agrupació han participat en aquest procés el 89,1 per cent de la militància, la qual cosa es tradueix en 289 dels 324 inscrits

Tal com va ocórrer amb la recollida d'avals, Pedro Sánchez ha arrasat en les primàries a la secretària general del PSOE. Finalment, segons dades oferides per l'agrupació, han participat 289 dels 324 militants torrentinos. Açò significa que el 93 per cent dels vosots han anat a para a Sánchez, és a dir, 269 vots han sigut per al madrileny, 11 per a l'andalusa Susana Díaz i 9 per al basc Patxi López. Pedro Sánchez ha guanyat en totes les comunitats autònomes menys a Andalusia, on ha vençut Susana i al País Basc on ha guanyat Patxi, la resta del mapa ha sigut per al madriñeño que ha rebut més vots que avals igual que Patxi López.
 

Per contra Susana Díaz ha aconseguit menys vots que avals i ha perdut en comunitats com Extremadura, Castella-la Manxa o Aragó on havia vençut a Sánechez en al recollit de suports. A Aragó Sánchez ha vençut a Díaz per 200 vots. Sánchez li ha tret 900 vots a Díaz a Astúries, la terra de Javier Fernández, president de la gestora. L'extremeny Guillermo Fernández Encalla s'ha posat a la disposició del nou secretari general. Ximo Puig li ha felicitat i ha recordat que ara ha de seguir treballant pels valencians. Tots aquests dirigents socialistes havien mostrat el seu suport a l'andalusa que ha hagut d'encaixar una derrota inesperada per al seu equip. Susana Díaz ha aconseguit 59.041 vots quan la gestora del PSOE li va verificar 60.231 avals. 
 

Pedro Sánchez ha obtingut 20.000 vots més dels avals registrats fa dues setmanes. De la mateixa manera, Patxi López ha aconseguit també una xifra superior de vots a la d'avals mentre que Susana ha perdut vots pel que fa als avals, el vot secret ha castigat a la candidatura de l'andalusa. Si comparem per comunitats, Andalusia, terra natal i feu de Díaz, Sánchez va aconseguir més vots respecte als avals que va presentar durant les primàries. Susana va aconseguir menys vots que avals en nou comunitats autònomes:Galícia, Castella i Lleó, Madrid, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Canàries, Murcia, Aragó i Andalusia. El cas de Díaz és més sorprenent en la comunitat que presideix, Andalusia, on va presentar fins a 26.551 signatures que li avalaven com a candidata i ha acabat rebent 25.112 vots.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.237.32.143

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.