Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 17 de Maig del 2017

Torrent participa en les Jornades sobre el Defensor Local

Torrent compta amb oficines d'assessorament per a informar i ajudar a la ciutadania a defensar els seus drets com Nous Espais, l'Oficina de Consum o el TDIC

L'Ajuntament de Paterna va acollir ahir les Jornades sobre la Implantació de la figura del Defensor Local en els ajuntaments. Unes jornades en les quals va participar el regidor d'Atenció a les Persones de Torrent, Francesc Carbonell. Es tracta de jornades de treball per a promoure la intermediació veïnal com a principi rector. Prevalent millorar la qualitat de vida i reforçar i defensar els drets de la ciutadania. Especialment, sobre els temes que versen en com tractar expedients, desnonaments, temes telemàtics, assessorament o presentació de documents, entre altres.

En aquesta Jornada, van participar com a ponents Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna, Zulima Pérez, Secretària Autonòmica de Transparència i Participació, Vicente Gil, Secretari General de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i representants d'altres ajuntaments d'Espanya que van explicar la seua experiència en el que a defensor local es refereix.

La llei 8/2010 de Règim Local de la Comuidad Valenciana ja va crear aquesta figura fa uns anys, però com van assenyalar els ponents, s'ha de seguir treballant insistentment en aquesta figura, perquè siga neutral, transparent, apolítica i independent, que se centre a defensar a totes les persones per igual. Per a açò, es va assenyalar que és fonamental que l'Administració col·labore eliminant barreres i col·labore en una millor vida local per a les veïnes i veïns.

En el cas de Torrent, no existeix encara la figura del Defensor del Veí com a tal, però sí que compta amb oficines d'assessorament per a informar i ajudar a la ciutadania a defensar els seus drets. Aquestes oficines són Nous Espais, que assessora en matèria d'habitatge i mediació hipotecària, l'oficina de Consum, on el responsable tècnic informa i executa els drets dels veïns en matèria de consum o el TDIC, situat en la planta 0 de l'Ajuntament.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.150.175

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.