Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 17 de Maig del 2017

18 falles de Torrent presenten demà el seu descontent amb la gestió de JLF

Demà dijous, 18 de maig, els presidents de les falles de Torrent presentaran en l'assemblea de presidents (Ple de l'OAM de JLF) de manera formal el descontentament amb la gestió de la Junta Local Fallera de la localitat

Tal com va avançar en exclusiva L'Opinió de Torrent la setmana passada, els presidents de les falles de Torrent es van reunir en el casal de la comissió Avinguda-Segon Tram sobre per a tractar la gestió de la Junta Local Fallera, encapçalada pel vicepresident de Junta Local, Martín Leal. Una vegada plantejat el descontentament per part de la majoria dels presents, es va procedir a redactar un escrit formal on se sol·licita al regidor de l'àrea, Alfred Costa, i en última instància, a l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, la dimissió de l'equip actual.



Segons fonts consultades, 18 falles fins al moment signen dit descontent, mentre que unes altres plantegen abstenir-se o votar en contra, perquè consideren que aquest descontentament es deu a motius personals i que no afecta a la gestió de les 29 falles. Alguns dels motius que s'esgrimeixen contra la gestió de Leal i el seu equip és l'estancament de l'aprovació del reglament, el canvi arbitrari del manual de protocol de les falleres majors i corts d'honor (JLF pretenia que lluïren sempre 3 trosses, saltant-se així el Reglament de 2012 que indica que el pentinat ha d'anar d'acord amb el vestit), així com fallades greus en actes com la Crida de 2016 (quan en la projecció sobre la Torre l'organització es va oblidar d'incloure a algunes falles). L'última decisió d'organitzar l'elecció de la fallera major durant la nit de Sant Joan ha sigut el detonant, ja que moltes comissions tenien actes previstos com a revetles, o visites a les Fogueres de Sant Joan, d'Alacant.



Dos anys de descontent
La caixa de Pandora s'ha obert ara, en l'equador de l'exercici de la Junta Local, però el clima enrarit contra Martín Leal ve des de lluny. La polèmica per la utilització de l'himne de la Comunitat en la seua versió instrumental (en lloc de l'interpretat per Francisco) i la insistència de la majoria de l'assemblea per recuperar la versió cantada va tibar la situació fins al punt que ja es va plantejar una queixa formal amb l'anterior president de l'any en l'exercici anterior.



Entre les queixes més acusades està la falta de visibilitat i promoció de les falles en l'àmbit exterior, així com la pèrdua d'informació davant l'absència del seu gabinet de comunicació i el maneig de les xarxes socials. Relacionat amb l'anterior, destaquen la gestió de l'agenda de la fallera major de Torrent. L'assistència de la màxima representant a actes interns menors com a lliurament de trofeus, en lloc d'anar a actes de major rellevància mediàtica, com l'exaltació de falleres majors d'altres localitats, ha contribuït a minar aquesta imatge. Alguns presidents manifesten que "en dos anys Torrent ha perdut tot el prestigi en matèria de falles". Per la seua banda, Leal prefereix mantenir-se al marge i ha evitat pronunciar-se fins demà que es produïsca l'assemblea.

 

Alfred Costa, regidor de Falles, no ha volgut pronunciar-se al respecte i ha emplaçat els mitjans de comunicació a l'assemblea de presidents del dijous 18 de maig i que es retransmetrà per streaming. Només ha volgut aclarir que "vorem si la majoria de presidents signen el document i segons això parlarem però espere que els presidents diguen en eixa reunió el mateix que diuen pels grups de whatsapp". El que sí que hi ha volgut deixar clar és que "està garantit el procés de selecció de Corts d'Honor i Falleres Majors de Torrent que finalitzarà el 24 de juny amb la gala d'elecció".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.189.2.122

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.