Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 12 de Maig del 2017

Les falles de Torrent es reuneixen per a forçar la dimissió de Leal

En una reunió secreta, es van demanar signatures per a demanar al regidor de Falles, Alfred Costa, la dimissió del vicepresident primer de Junta Local. L'acumulació de fallades i enfrontaments amb diverses comissions ha acabat per gestar un moviment que pretén llançar la convocatòria en la pròxima Assemblea de President de maig, a solament un mes de l'elecció de la futura fallera major.

Reunits fins entrada la mitjanit, els presidents i presidentes de la quasi totalitat de les 29 comissions de Torrent van debatre en el casal de la comissió Avinguda-Segon Tram sobre un punt quasi únic, la "moció de censura" contra el vicepresident de Junta Local, Martín Leal. Segons diverses fonts consultades per aquest periòdic, s'hauria plantejat la destitució de Leal per diverses comissions afectades per errors i enfrontaments directes amb la direcció de les falles de Torrent. L'estancament del reglament (i la problemàtica obligatorietat que les dones porten banda), el canvi arbitrari del manual de protocol de les falleres majors i corts d'honor (JLF pretenia que lluïren sempre tres monyos, saltant-se així el Reglament del 2012 que indica que el pentinat ha d'anar d'acord amb el vestit) són alguns dels principals errors de gestió. L'última decisió d'organitzar l'elecció de la fallera major durant la nit de Sant Joan ha sigut la gota que ha satisfet el got, ja que moltes comissions tenien actes previstos com a revetles, o visites a les Fogueres de Sant Joan, d'Alacant. A la qual s'uneix la distracció, en la gestió de les Xarxes Socials, de citar a la falla Antoni Pardo com a subcampiona del concurs de la Champions de Playbacks, o de la seua participació en la Mostra de Teatre faller.



En la reunió d'anit, 10 falles van anunciar el seu vot a favor, i 4 més es comprometien a recolzar-ho després de consultar a la directiva. La resta ho consultaran en els pròxims dies, per la qual cosa "hi ha moltes possibilitats que tire endavant", assenyalaven aquestes fonts. A pesar que la proposta es presenta a solament un mes de l'elecció, consideren que a mitjà termini s'aconseguirà un millor clima de treball. "Volem que el nou president o presidenta puga formar el seu equip, per la qual cosa anem a demanar l'eixida de tots els membres de Junta Local".



El clima enrarit contra Martín Leal ve des de lluny. La polèmica per l'himne, i després per la banda, va tibar la situació fins al punt que ja s'amagà amb l'anterior president de l'any una destitució. Els últims esdeveniments i les crítiques en plena setmana fallera dirigides cap a JLF en el concurs de "pallassos" agrià les relacions entre els membres de l'ens i algunes falles, fins al punt que en la passada Assemblea de Presidents es van manifestar aquestes queixes en la veu del president de la comissió Antoni Pardo.



Entre les queixes més acusades del present exercici, està la gestió de l'agenda de la fallera major de Torrent. L'assistència de la màxima representant a actes interns menors com a lliurament de trofeus, en lloc d'anar a actes de major rellevància mediàtica, com l'exaltació de falleres majors d'altres localitats, ha contribuït a minar la imatge de les falles de Torrent en la seua promoció exterior.


A preguntes del nostre periòdic, el vicepresident primer de JLF, Martín Leal, ha assegurat desconéixer l'assumpte que s'anava a tractar en la reunió, i ha valorat negativament plantejar una votació d'aquest tipus a solament un mes de la gala d'elecció de les falleres majors, amb tot el que suposaria no tenir una Junta Local que organitzara l'acte. Aquest periòdic ha intentat contactar amb el regidor de falles, que de moment no ha respost a la sol·licitud d'informació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.235.120.24

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.