Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 12 de Maig del 2017

Torrent afavoreix la proliferació de la ratapinyada per a combatre els insectes com el mosquit tigre

Comença la instal·lació de les caixes niu en la Serra Perenxisa, que afavorirà la nidificació d'aus i el control biològic de plagues

L'Ajuntament de Torrent, des de l'àrea de Medi ambient, ha començat a instal·lar les caixes niu per a aus i ratapinyades en el paratge natural la Serra Perenxisa. La instal·lació d'aquestes caixes és un projecte de conservació i divulgació ambiental, centrat en la instal·lació i seguiment dels nius. Entre els objectius del projecte és facilitar llocs per a nidificar, refugi i llocs de reproducció de predadors naturals. Potenciar la conservació de les aus és altament beneficiós tant per a la biodiversitat com a insecticides biològics.

Un total de 350 casetes entre caixes niu insectívores i caixes niu per a ratapinyades que pretenen la promoció i conservació de la biodiversitat. És molt important la ubicació de les caixes, a causa que l'afectació de plagues forestals de perforadores o processionària de pi, és de rellevància i la presència d'aus insectívores i ratapinyades ajuden, de forma natural, a mantenir un control. "És un sistema per a combatre les plagues que afecten el nostre entorn de manera natural i sostenible, ja que és un tipus de regulació biològica de plagues amb el qual s'evita l'ús de productes químics per alternatives innòcues a les persones", explica la regidora de Medi ambient, Inma Amat.

La instal·lació d'aquestes caixes en la Serra Perenxisa forma part del projecte de subvenció de la Diputació de València dirigida als paratges naturals.

De manera complementària s'han instal·lat caixes niu en L'Hort de Trènor i en El Vedat per part del Voluntariat Ambiental Torrent Verd i pròximament la delegació de Medi ambient completarà el treball d'instal·lació de les caixes niu en les zones que han quedat per cobrir en El Vedat a fi de frenar la presència del mosquit tigre introduint en la zona forestal la presència de ratapinyades i aus, l'aliment principal de les quals són els insectes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.37.68

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.