Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 05 de Maig del 2017

El Ple de Torrent aprova nomenar al Pare Gerardo "Fill adoptiu"

Un reconeixement als seus més de 50 anys de dedicació a les persones, potenciant la societat civil per a la millor evolució de la comunitat humana

En la vesprada d'ahir, el ple de la Corporació va aprovar nomenar per unanimitat al Pare Gerardo Sánchez Mielgo com a "Fill adoptiu de Torrent". Una proposta de l'equip de Govern a la qual es van sumar tots els grups polítics del consistori i que suposa un reconeixement no solament a la seua trajectòria professional en la localitat durant més de 50 anys, sinó també a la labor social que ha exercit.

A punt de complir 80 anys, el Pare Gerardo ha dedicat la seua vida a treballar incansablement per les persones, implicant-se sempre en diferents projectes, motivant a la societat a col·laborar en iniciatives solidàries i contribuint a la bona imatge i el bon nom de Torrent. Frare de l'Ordre de Predicadores ha sigut l'impulsor de les Llars Sant Martín de Porres i Santa Rosa de Lima en el municipi, on ha ajudat a centenars de persones a la seua reinserció en la societat a través d'aquesta fundació civil que va rebre el Premi Carta de Poblament l'any 2013.
La seua relació amb la ciutat de Torrent comença just fa 30 anys en el Convent del Vedat i en el barri de Sant Gregori, on col·labora des de llavors cada diumenge oferint missa en la capella. A més, va anar l'impulsor de la falla del barri, a través de la qual va aconseguir que els veïns i veïnes de la zona crearen un nou espai amb un alt sentiment d'unió i participació i deixara de ser, gràcies a ell, un barri apartat, a ser una zona integrada activament en la vida de la ciutat.

La societat torrentina i el conjunt de la comunitat religiosa de la localitat reconeixen al Pare Gerardo com un gran predicador, un reconegut acadèmic en l'àmbit teològic i en la formació dels religiosos, un dinamitzador social que ha portat a nombrosos grups de joves, matrimonis, voluntariat, un pilar fonamental per a l'Ordre Dominicana i una persona humil. Una persona compromesa amb la gent més necessitada i on la solidaritat ha destacat al llarg de la seua carrera professional i social.
A més, la moció presentada pel Ple remarca en particular les aportacions que el Pare Gerardo ha realitzat a favor de la ciutat de Torrent. Accions com formar, orientar i motivar a moltes persones en la seua vida, promoure i mantenir viva la cooperació en el barri de Sant Gregori, ocupar-se de les persones sense llar i prestigiar el nom de Torrent allí on la seua paraula ha arribat. La seua obra social es basa que la caritat és més efectiva si s'exerceix motivant l'actuació i l'energia de les persones organitzades en grup, fomentant el treball en equip, la cooperació ciutadana i la interacció per a realitzar iniciatives de participació social. En suma, el Pare Gerardo ha potenciat la societat civil per a la millor evolució de la comunitat humana de Torrent.

Un reconeixement com a "Fill adoptiu de Torrent" per part del ple que pretén identificar i distingir als seus membres que destaquen per les seues qualitats i aportacions al ben comú. Una petjada en els registres i una oportunitat per a dignificar la nostra ciutat gràcies a les accions que el Pare Gerardo ha realitzat per a enriquir el patrimoni humà i social de Torrent.

Pare Gerardo Sánchez Mielgo
Gerardo Sánchez Mielgo va nàixer el 6 de maig de 1937 en Sant Feliç de Órbigo, un poble de l'Erm Lleonés. Pertany a una família humil i creient, treballadora en el camp. Als onze anys va ingressar en el seminari on va estudiar Llatí i Humanitats i posteriorment Filosofia sent ordenat com a sacerdot en 1961. Va continuar els seus estudis de teologia a Roma, especialitzant-se en Ciències Bíbliques i obtenint el titule de Batxiller en Sagrada Escriptura. Seguidament va estar dos anys a Jerusalem on es va llicenciar en Sagrada Escriptura. De retorn a Roma, va obtenir el titul de Doctor en Teologia i va ser destinat al convent de l'Ordre Dominicana en el Vedat de Torrent, moment en el qual comença la seua història en la nostra ciutat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.111.183

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.