Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 03 de Maig del 2017

Torrent homenatja a Vicente Blasco Ibáñez pels 150 anys del seu naixement

La II Setmana de la Llengua es clausura amb la presentació de la primera versió en valencià de “Contes valencians” de Blasco Ibáñez. La Coral Allegro de l’ONCE per a tancar la setmana va oferir un concert de música en valencià

Divendres passat es va posar fi a la segona edició de la Setmana de la Llengua celebrada a Torrent amb una sèrie d’activitats. Al matí es va celebrar a la plaça de la Unió Musical una jornada de jocs populars valencians adaptats on l’alumnat de les escoles d’educació especial de Torrent van poder jugar a diferents jocs valencians com les birles, u, dos, tres pica paret i molts més. L’alcalde Jesús Ros, la regidora de Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, i la regidora d’Esport, Nadia Marín, van estar presents a les activitats per a donar els diplomes que acrediten la participació de les escoles en la jornada i també les trompes que l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, organitzadora de la Setmana, regalava a tots els participants.

 

De vesprada, va tindre lloc la presentació de la primera edició en valencià de Contes valencians, de l’escriptor Blasco Ibañez. Esta presentació estigué acompanyada pel descobriment de la placa commemorativa en memòria dels 150 anys del naixement de l’escriptor, figura destacada en la nostra terra en l’àmbit de l’escriptura i la política. L’alcalde Jesús Ros va acudir a l’acte acompanyat per la regidora d’Educació, Patricia Sáez i el regidor d’Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa juntament amb les màximes representants de les festivitats torrentines, Gemma Torrent, la reina de l’Encontre; Carmen Sirvent, fallera major de Torrent; Paula Giménez, fallera major infantil de Torrent juntament amb la cort d’honor i Gema Guillamón, musa de la Música.

 

S’ha volgut acabar la Setmana de la Llengua d’enguany amb música en valencià, per això la Coral Allegro de l’ONCE va oferir en la Casa de la Cultura el concert “Les nostres cançons” amb un repertori de cançons en valencià.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.59.187

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.