Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 27 de Abril del 2017

Torrent intensifica i millora els tractaments contra la procesionaria

En 2016 s'han tractat un total d'1.535 pins, quasi el doble que l'any anterior. S'ha millorat el sistema d'aplicació de tractaments preventius que ofereix millors resultats i són beneficiosos per a la salut de les espècies tractades.

Durant la passada tardor es va engegar des de la delegació de Medi ambient, la campanya d'actuació per a prevenir l'aparició de la procesionaria del pi en jardins, col·legis i altres instal·lacions públiques.

La procesionaria és un insecte que associa el seu cicle natural als pins i pinadas formant en el seu estat d'eruga, nius o "bolsones" en els pins, aconseguint a la fi de l'hivern la grandària adequada caent al sòl per a enterrar-se.

La millor manera d'evitar l'aparició de les borses i, posteriorment, de les erugues, consisteix en la realització de tractaments preventius. El Servei de Jardineria Municipal en aquesta última campanya 2016-2017 ha intensificat i millorat el sistema d'aplicació dels tractaments preventius respecte als anys anteriors, apostant per tecnologia automàtica en lloc de la manual que es venia prestant els últims anys. La nova maquinària ofereix millors resultats i utilitza una sèrie de productes que milloren la salut de les espècies tractades.

Els resultats obtinguts són importants ja que en 2016 s'han tractat 1.535 pins quasi el doble que en 2015, que es van tractar 780 pins. S'ha abastat zones que fins ara mai s'havien tractat i s'ha intensificat el tractament en moltes altres zones, aconseguint així evitar l'aparició de borses o la disminució de les mateixes i, amb açò, el perill que comporten els cucs per a les persones i animals.


Com ha assenyalat la regidora, Inma Amat, "cal seguir treballant en aquest sentit evitant tenir en els nostres carrers, parcs i zones públiques en general aquesta plaga. En un any hem aconseguit arribar a quasi el doble de punts que l'aconseguit en anys anteriors, reduint el nombre d'incidències rebudes fins avui a la meitat. Encara queden determinades zones sense tractar que de cara a la pròxima tardor seran les prioritàries. Amb aquests resultats, el cost de la inversió realitzada en millor maquinària i tractaments es veu recompensat, ja que ha de ser una prioritat apostar per la seguretat de persones i animals en les nostres zones públiques enfront del cost que açò puga suposar".

ja que existeixen nombroses propietats privades que tenen pins que en molts casos recauen en part sobre la via pública, des de 2015, la nova adreça va decidir oferir des de Nous Espais el tractament de endoterapia contra la procesionaria per a les parcel·les privades a preus públics. "Oferint aquest servei també s'ha aconseguit que molts particulars que fins ara no havien tractat els seus pins ho feren i, amb açò, s'ha aconseguit evitar l'aparició d'erugues en més d'un centenar de pins particulars", assenyala la regidora Inma Amat.

En la seua aposta per la lluita contra les plagues, durant aquest mes d'abril el Voluntariat Ambiental Torrent Verd de l'Ajuntament de Torrent retiraran els paranys contra el Tomicus, plaga molt comuna en els boscos de pins que van instal·lar en el mes d'octubre per a la campanya 2017 i la substitució de la qual dels atraients van realitzar els mateixos voluntaris al febrer. També s'arreplegaran els paranys instal·lats en el bosc del Vedat i des de la delegació de Medi ambient els paranys de la Serra Perenxisa, fins a la pròxima campanya 2018.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.88.249

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.