Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 26 de Abril del 2017

Convocada la 8a edició dels Premis Carta de Poblament

Les sol·licituds podran presentar-se de forma telemàtica fins al dia 30 de juny. S'han organitzat diverses activitats per tal de divulgar la nostra història d'origen hospitaler

Amb motiu de l'aniversari de la Carta de Poblament, la Delegació de Cultura de l'Ajuntament de Torrent ha obert el termini de presentació de sol·licituds per a la 8a edició dels Premis Carta de Poblament que s'atorgaran el cap de setmana més pròxim al dia 28 de novembre i que commemora la signatura de l'atorgament de la Carta de Poblament de Torrent a les primeres famílies pobladors després de la conquesta de Jaume I.


Aquests premis, que actualment són de caràcter biennal, reconeixen públicament la taverna que, amb esforç, duen a terme tant persones físiques com entitats torrentines i que repercutix directament i indirecta en el benestar de la població. Enguany, dónes de la Delegació de Cultura "hem volgut potenciar la convocatòria fent una invitació massiva a entitats, associacions i col·lectius per tal que avalen de forma pública les candidatures que poden presentar persones físiques o jurídiques. 

D'aquesta manera, les nominacions ens arriben de la mateixa base social, cultural, festiva o científica del nostre entorn" destaca el regidor de Cultura, Alfred Costa. El període de presentació dels candidatures, els quals s'han de tramitar de forma telemàtica, estarà obert fins al dia 30 de juny.
Aquests premis estan diferenciats en quatre categories: Arts, Lletres i Esports; Ciència, Tecnologia i Medi Ambient; Societat i Concòrdia i Trajectòria professional, i tenen la finalitat de donar a conéixer i difondre la taverna de persones que, independentment de les trajectòries professionals o personals més o menys reconegudes, han contribuït al desenvolupament d'iniciatives que afavorisquen tant el creixement com el desenvolupament de la nostra societat.

Els premis són atorgats cada any per un jurat, que enguany està compost pels fills predilectes de la ciutat José Hernández Yago, José Ortí Soriano, Manuel Herrero Champi i Vicente Carratalá, reconeguts amb la Insígnia d'Or de la ciutat; Isabel Olmos, sotsdirectora de Llevant EMV, i José Royo Martínez, historiador i cronista oficial de Torrent. Enguany és suma al jurat Alicia Salvador Fernández-Montejo, degana de la Facultat de Piscologia de la Universitat de València. Aquest jurat avaluarà les candidatures presentades durant la primera quinzena del mes de setembre.

Com ha assenyalat el regidor de Cultura, Alfred Costa, "aquesta celebració no és reduix només al fet que hi haja una sèrie de premiats que fa que cada edició seguisca excepcional. Cada any es'ns presenta una oportunitat per a difondre l'origen i els arrels del poble". És per això que dónes de l'Ajuntament s'organitzaran una sèrie d'activitats culturals i lúdiques de caràcter divulgatiu per a difondre el passat de la ciutat i ajudar a mantindre visca la nostra història.

Seguint amb la línia de les exitoses visites culturals encetada l'any passat, la Regidoria de Cultura s'ha proposat continuar acostant els torrentins als llocs de presència hospitalera. La més propera serà a la Romeria dels Pelegrins de les Useres, que tindrà lloc el pròxim 29 d'abril. Dotze pelegrins i un guia caminaren per senderes de muntanya fins al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa, lloc clau en la nostra cultura pel seu origen hospitaler. Els veïns i veïnes de Torrent visitaren el santuari per poder escortar els cants medievals dels pelegrins. Aquest cicle d'excursions continuarà el pròxim 18 de maig amb la visita al castell hospitaler de Cullera i al santuari de la Mare de Déu del Castell.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.151.214

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.