Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 25 de Abril del 2017

La II Setmana de la Llengua comença amb la inauguració del nou espai de lectura de l’Hort de Trénor

Esta vesprada Ferran Suay, professor de Psicobiologia de la Universitat de València impartirà una xarrada a la Casa de la Cultura. 

Del 25 al 28 d’abril, la ciutat de Torrent acollirà la II Setmana de la Llengua, organitzada per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, que s’ha encetat hui al matí amb la inauguració del primer Espai de lectura de l’Hort de Trénor. Esta joia botànica situada al cor de la ciutat s’ha convertit en la ubicació idònia per a la instal·lació d’este espai on els més xicotets i xicotetes podran gaudir de la lectura amb tres racons reservats i dissenyats per al còmic, la novel·la i la poesia en un ambient de naturalesa envejable. L’espai té el mobiliari necessari, dissenyat i creat pels treballadors del Pla d’Ocupació Municipal, que han creat un ambient agradable i còmode per als usuaris.

 

A la inauguració ha acudit l’alumnat de les diferents escoles de Torrent, El Drac, El Molí, CEE La Encarnació, Joan XXIII, Madre Petra, Miguel Hernández, Antonio Machado, San José  i Santa Ana, la Purísima i Mare de Deu del Rosari, que han passat una bona estona i han gaudit de la literatura amb els seus companys ja que les escoles hi han col·laborat amb la tria d’una frase o d’un poema d’autors valencians que han llegit i que s’han col·locat en forma de plaques en el nou mobiliari instal·lat per a l’ocasió. No ha volgut faltar a esta cita l’alcalde Jesús Ros, qui ha estat acompanyat per la regidora d’Educació i  Dinamització Lingüística, Patricia Sáez. La regidora ha destacat que “en esta segona edició de la Setmana de la Llengua que s’enceta amb l’obertura d’este espai per al foment de la lectura col·lectiva o en solitari,  tots els veïns i veïnes de la ciutat podran gaudir d’un gran ventall d’activitats amb l’objectiu de seguir mantenint viva la nostra llengua en tots els àmbits de la societat i promoure el seu ús apostant, al mateix temps, pel manteniment de la nostra cultura i tradicions”. 

 

Esta vesprada és el torn de Ferran Suay, professor de Psicologia de la Universitat de València qui impartirà la xarrada “Parlar o no parlar? Eixa és la qüestió” a la Casa de la Cultura a les 19.30h de la vesprada. Demà a la mateixa hora i lloc, l’activitat programada és el cinema en valencià, on es projectarà la pel·lícula Rastres de sàndal, projecció que es complementarà amb la sessió del Club de lectura del Voluntariat en Valencià que farà la tertúlia sobre el llibre en què es basa la pel·lícula i que han llegit tots els membres del club.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.191.169

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.