Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 18 de Abril del 2017
ECONOMIA

Nous Espais assessora a més d'un centenar de persones sobre les clàusules sol

El servei, que es va iniciar al gener, orienta de manera gratuïta i personalitzada als propietaris i propietàries d'immobles que poden haver-se vist perjudicats per les clàusules sol

L’Ajuntament de Torrent, a través de l'oficina municipal d'habitatge, Nous Espais, ha prestat assessorament gratuït i personalitzat sobre les clàusules solc de les hipoteques, a més d'un centenar de veïns i veïnes, des del seu inici en el mes de gener. Aquest servei, que es va crear a causa de la sentència del Tribunal Europeu sobre la gestió il·legal de les clàusules solc en milers d'immobles, ha tingut un gran acolliment entre els propietaris i propietàries d'immobles que poden haver-se vist perjudicats sent 450 persones interessades les que s'han dirigit a les oficines de Nous Espais sol·licitant informació. 
 

La Consellera Delegada de Nous Espais, Inma Amat, ha destacat la importància de la labor d'aquest servei ja que ha tingut una gran acceptació entre la ciutadania. “Són moltes les ofertes que han sorgit després de la sentència del Tribunal Europeu, i els afectats o els que creuen que poden estar-ho estan desorientats i no saben on acudir. Per açò hem creat aquest servei gratuït i amb la seguretat d'obtenir una bona orientació a través dels advocats del Col·legi d'Advocats i personal propi de Nous Espais”. Davant la gran demanda de sol·licituds rebudes per a aquest assessorament, l'oficina ha ampliat els seus horaris d'atenció amb cita prèvia. Per a sol·licitar la cita es pot ha de cridar al número de telèfon 96 155 32 11, pertanyent a Nous Espais, situat en la plaça Major nº 31.
 

Aquesta iniciativa és un més dels serveis de l'Oficina Munipal d'Habitatge de Nous Espais, que en els dos últims anys ha atès a un gran nombre de persones. L'any 2016, es van signar 80 contractes de lloguer dels quals 60 tenen una renda inferior a 300 euros i van ser llogats a famílies amb dificultat d'accés en el mercat de lloguer convencional; el servei d'assessorament jurídic va assistir a mes cent cinquanta persones per a temes de lloguer, comunitat de propietaris i compra-venda d'habitatge; 850 famílies van tramitar ajudes de lloguer i un dels serveis més importants de l'oficina, el Servei de Mediació Hipotecària va atendre en 2016 a 143 famílies amb dificultat per al pagament de la seua hipoteca.

 

En 2017 el Servei de Mediació Hipotecària que presta Nous Espais Torrent referent d'altres municipis, continua treballant de forma activa i eficaç i en constant col·laboració amb els Serveis Socials de l'Ajuntament, la plataforma d'afectats per la Hipoteca, amb els recursos propis necessaris i en col·laboració amb el centre de mediació del ICAV per a oferir a les famílies en procés de desnonament el necessari assessorament legal. Des de l'Oficina d'Habitatge s'ha aconseguit paralitzar deshaucios, oferir resposta a les diferents problemàtiques hipotecàries, evitant la perduda de la casa, tramitant un lloguer social i trobant solucions als casos de famílies sense alternatives habitacionales i que necessiten que l'administració es pose del seu costat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.198.37.250

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.