Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 12 de Abril del 2017

Torrent sol·licitarà al Consell la reparació d'infraestructures danyades per pluges 

El Consell va acordar iniciar actuacions per a rehabilitar els danys produïts a la Comunitat Valenciana. 

Els passats mesos de novembre i desembre de 2016, la Comunitat Valenciana va patir una sèrie de fenòmens tempestuosos d'intensitat inusitada, amb registres acumulats que fins i tot van superar sobradamente els 100 litres per metre quadrat en 24 hores en moltes localitats. Les referides pluges van produir nombrosos danys a béns de titularitat pública, a les xarxes de camins locals, agrícoles i forestals. Davant aqueixa situació, el Consell va acordar iniciar les actuacions per a pal·liar els danys produïts, perquè els municipis afectats presentaren les seues estimacions de danys, de les infraestructures i béns públics, com a conseqüència de les pluges. 

 


L’Ajuntament de Torrent segons el que es disposa en l'acord i en les bases publicades, sol·licita diverses ajudes per a la reparació de diferents infraestructures públiques, com a reparació de camins rurals, reparació dels danys patits en la urbanització del vial i el vessant del barranc en el Carrer Hort de Soriano, així com arrossegaments i foradades importants produïdes en la Senda del Reg Mil·lenari i altres danys en passarel·les i closos al llarg de la sendera.

 

 

El vessament de les pluges torrencials també van produir la deterioració de la pavimentació blana de determinades àrees enjardinades, la qual cosa ha donat lloc a la desestabilització del paviment, la formació de cárcavas i l'alteració de la rasant; pel que parteix de les ajudes sol·licitades aniran destinades a reparar aquests danys.

 

 

La regidora de Medi ambient, Inma Amat, ha destacat la importància d'aquestes reformes. I ha afegit que “una altra de les infraestructures que va patir forts danys és el aliviadero del col·lector sud, en l'accés de la EDAR de Torrent. Les pluges torrencials van produir el trencament del murete d'alleujat, per la qual cosa es produeixen episodis d'alleujament amb pluges molt menors a les de disseny i es precisa necessàries obres de reparació del aliviadero i l'adequació de l'entorn per a evitar majors danys a l'entorn”.  

 

 

Les sol·licituds realitzades pels municipis s'avaluaran per part d'una comissió tècnica, presidida pel director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i qui li correspondrà efectuar una estimació pressupostària amb càrrec al Fons de Contingència per a l'exercici 2017, que se sotmetrà a l'aprovació pel Consell.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.101.95

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.