Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 05 de Abril del 2017

Torrent inaugura la Setmana de la República

La col·lecció de 22 acrílics sobre llenç són obra de Miguel March i estan instal•lats a l’Espai de l'Edifici Metro

La plataforma 14 d’Abril de Torrent, amb motiu de la commemoració del Dia de la República que recorda cada any el 14 d’abril, ha organitzat una setmana amb diferents activitats que tenen com a eix central la República. El consistori ha col•laborat en estes jornades dirigides a tots els veïns de la ciutat que se celebraran del 3 al 8 d’abril a les 18.30 hores en l’Espai de l’edifici Metro.    

 


La plataforma 14 d’Abril celebra que l’Ajuntament de Torrent comence a complir la llei de memòria històrica, ja que el passat 13 de març la Junta de Govern va acordar el canvi de denominació d’alguns dels carrers franquistes i, com van indicar els representants de la plataforma republicana en la jornada inaugural: “esperem que, a poc a poc, se li retorne a Torrent la dignitat eliminant dels seus carrers els noms i la simbologia dels colpistes”.

 


Esta setmana commemorativa s’inaugurà amb l’exposició Imatges d’una tragèdia de l'artista Miguel March, llicenciat en Belles Arts i professor de disseny i dibuix, que ha dedicat gran part de la seua carrera professional a la creació d’obres d’art que reflectixen extractes històrics i personals del nostre país en la Guerra Civil Espanyola. Imatges d’una tragèdia, que està composta per 22 obres acríliques sobre llenç de gran format, es podrà visitar de 18.00 h a 20.00 h, i en horari de matí concertant una cita prèvia a: 3republicatorrent@gmail.com. Els assistents a la inauguració pogueren conéixer ahir tota l’obra gràcies a l’autor, que va explicar als presents les localitzacions de cada una de les obres i els esdeveniments històrics en el context en el qual s’emmarquen.     


Esta vesprada tindrà lloc el recital poètic de la Generació del 27 Pon tu voz, on es recitaran poemes de Rafael Alberti, Federico García Lorca, Miguel Hernández, Vicente Aleixandre i Luis Cernuda, entre d’altres. Els assistents que ho desitgen podran posar veu a tots estos poemes que formen part de la història i la literatura del nostre país.    

 


Dimecres tindrà lloc una xarrada sobre l’AGLA (Agrupació Guerrillera de Llevant i Aragó) a càrrec de Ramón Sanchis, autor del llibre AGLA, i dijous s’efectuarà una lectura de textos republicans.    
Per a finalitzar les activitats d’esta setmana commemorativa, es farà un videofòrum del documental La memoria perdida de Torrent.

 


Estes jornades acabaran el dissabte 8 d’abril amb la clausura de l’exposició Imatges d’una tragèdia, que explica, a més, amb tres panells informatius sobre la ciutat de Torrent creats per la plataforma 14 d'Abril, els noms dels hòmens i dones de la nostra ciutat afusellats pel règim franquista, els noms dels alcaldes i regidors des del 18 de juliol de 1936 fins a l'1 d’abril de 1939 i els emplaçaments més representatius de la ciutat durant la República i la Guerra Civil. Totes les activitats tindran lloc del 3 al 8 d’abril a partir de les 18.30 h. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.136.154.103

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.