Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 23 de Març del 2017
EDUCACIÓ

Educació organitza xarrades informatives per a eradicar l'assetjament escolar

Van dirigides, principalment, a pares i mares d'alumnes i estan obertes als professionals de l'educació. Aquestes ponències complementen la guia escolar de prevenció de l'assetjament escolar que la delegació d'Educació va distribuir en els centres escolars el desembre passat

El passat mes de desembre la delegació d'Educació va crear i va distribuir pels centres escolars de Torrent la guia “Jo també estic en contra de l'assetjament escolar”, un llibret d'ajuda a escolars amb l'objectiu de poder identificar l'assetjament, conèixer davant quins tipus d'assetjament ens podem trobar i cuales són els rols de les persones que participen en aquestes situacions. La guia inclou a més una compilació de consells, tant per a víctimes com per als espectadors d'aquestes escenes, de manera que sàpien com actuar i coneguen els mitjans pels quals poden informar sobre açò com, per exemple, dirigint-se al 018. 

 

Emmarcades en aquesta campanya per a prevenir, detectar i eradicar l'assetjament escolar, i donat l'interès que suscita aquesta problemàtica per la seua gravetat, s'han organitzat també dues xarrades destinades, principalment, a les famílies i obertes als professionals de l'educació, per part de les delegacions d'Educació i d'Igualtat i amb la col·laboració del Gabinet Psicotécnico Municipal. Com assenyala la regidora d'Educació, Patricia Sáez, “la guia està destinada a ajudar als més xicotets a detectar situacions d'assetjament i tenir la informació necessària per a comunicar-ho, però també els professors i les famílies juguen un paper molt important en aquesta lluita contra l'assetjament escolar. Per açò es realitzaran dues xarrades informatives durant aquests mesos amb la finalitat de que amb la col·laboració de tots puguem eradicar-ho”.

 

El pròxim 30 de març, la Casa de la Dóna acollirà la ponència “Ciberacoso” de la psicòloga Paula Peña, Llicenciada en Psicologia i master en Gènere i Polítiques d'Igualtat, on s'exposaran els perills de la xarxa on es produeixen molts casos d'assetjament i s'informarà sobre les mesures de detecció i prevenció en la xarxa. 
El dia 6 d'abril la ponent Maite Garaigordobil, catedràtica de la Facultat de Psicologia i directora del Master oficial de Psicologia General Sanitària de la Universitat del País Basc, oferirà a casa de la Dóna la xarrada “El paper de la família en la prevenció i l'eradicació de l'assetjament escolar”, on s'informarà de les pautes de conducta dels pares davant la detecció que els seus fills formen part de l'assetjament, tant com a víctima com a agressor. 
Les xarrades tindran un component eminentment pràctic i facilitarà la participació interactiva dels assistents.
Davant qualsevol situació d'assetjament o ciberacoso pot cridar al 018 o el 900 018 018

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.192.247.144

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.