Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 23 de Març del 2017
ECONOMÍA

En marxa la I Llançadora d'Ocupació de Torrent

Un programa innovador per a la cerca de treball del que formen part un total de 20 persones aturades del municipi. Durant els pròxims cinc mesos rebran formació per a millorar la seua empleabilidad amb l'ajuda d'un tècnic especialitzat

La I Llançadora d'Ocupació de Torrent ja està en marxa. Un programa innovador per a la lluita contra l'atur, impulsat per la Fundació Santa Maria la Real, Fundació Telefònica i l’Ajuntament de Torrent amb el cofinançament del Fons Social Europeu. Un total de 20 persones aturades, 5 majors de 35 anys i 15 menors de 35 anys, formen part d'aquest projecte que aglutina a diversos perfils formatius: AÇÒ, Cicles Formatius de Formació Professional, Batxiller i estudis universitaris.  El regidor de Recursos i Modernització, Andrés Campos Casado, juntament amb la gerent l'empresa municipal, IDEAT, Maria Muñoz, no va voler faltar a la primera sessió de la llançadora i va animar als participants al fet que aprofiten aquesta oportunitat per a millorar la seua empleabilidad i aconseguir els seus objectius professionals. 

 

Durant els pròxims cinc mesos es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits pel consistori i amb l'ajuda d'un tècnic especialitzat realitzaran activitats per a millorar la seua empleabilidad i comptar amb noves possibilitats per a la inserció laboral. Hi ha qui cerca el seu primer treball i qui cerca una oportunitat després de quedar-se en atur després d'anys d'experiència en diferents sectors, com a administració, finances, ciències ambientals, psicologia, periodisme, informàtica, dret o integració social, entre uns altres.  Elena Romaguera és la tècnic que ha realitzat el procés de selecció i l'encarregada de gestionar la llançadora durant els pròxims cinc mesos. Explica que és un grup heterogeni, amb experiències molt variopintas, la labor de les quals ara és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals, emprendre una cerca de treball més proactiva i coordinada, per a comptar amb noves oportunitats laborals.

 

“Els participants arriben amb grans expectatives i entusiasme, molt compromesos i amb forces per a canviar la seua actitud enfront de la desocupació. És destacable la inquietud per reforçar la seua marca personal, desenvolupar les seues competències i habilitats comunicatives, i per tant, aproximar-se al mercat laboral amb majors garanties, emprenent una nova cerca d'ocupació i aproximant-se a noves oportunitats laborals”, detalla Elena. 

 

Què faran en la Llançadora? 
Els 20 participants, duran a terme diverses activitats per a millorar la seua empleabilidad: sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d'ocupació 2.0; entrenament d'entrevistes; elaboració de mapes de empleabilidad, visites a empreses i trobades amb responsables de Recursos Humans amb l'objectiu d'aconseguir la plena inserció dels vint participants. 

 

Metodologia que funciona 
“Tenim evidència que la metodologia desenvolupa per Fundació Santa María la Real per a les llançadores funciona. Una persona que entra a una llançadora ix molt diferent, amb un creixement personal i professional, i coneixement noves tècniques, que li aporten major seguretat i confiança. Els resultats tant quantitatius com a qualitatius ens motiven a seguir apostant per aquest projecte de millora de la empleabilidad”, destaca el director de Relacions Institucionals de Fundació Telefònica, Joan Cruz.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.238.62.124

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.