Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 14 de Març del 2017
FALLES

La falla Antoni Pardo guanya la 41 edició dels Jocs Florals a Torrent

El concurs organitzat per la comissió Ramón y Cajal premia la poesia en valencià. Un total de 18 persones hi participaren enguany amb poemes plens de fe, pàtria i amor per la festa fallera

Un any més, la falla Ramón y Cajal de Torrent ha organitzat els Jocs Florals, concurs que complix la 41 edició en la modalitat adulta i la 33 edició en la modalitat infantil. Enguany hi han participat un total de 18 amants de la poesia que han fet un gran esforç per a sorprendre el jurat amb versos plens de fe, pàtria i amor per la festa fallera. El casal de la comissió va acollir este acte al qual no van faltar les Falleres Majors de Torrent, Carmen Sirvent i Paula Giménez, juntament amb les seues Corts d’Honor, i els màxims representants de la falla, Amanda Faya, Victoria Izquierdo, Marc Navarro i Antonio Martínez.

 

Els Jocs Florals formen part de la Setmana Cultural d’esta comissió i congregaren durant la nit d’ahir vora dos-centes persones, fallers i veïns del barri. Després d’una actuació musical de la mà de Rondalla de Folklore Torrent començà la lectura per part del jurat de la puntuació de cada poema. En la modalitat infantil, el primer premi en la categoria A, fou per a Carmen Furió (Sant Roc), amb el poema Rum rum faller, i el segon per a Marta Martín (Ramón y Cajal), amb l’obra Terra, cendra i fum. En la categoria B, la xiqueta Maria Andreu (Ramón y Cajal) va aconseguir el primer premi amb Endolçant la nostra festa, i el segon premi fou per a José Ramón Cuervas i David Cuervas (Santa Llúcia) amb el poema Sentiment. 

 

En la modalitat major, el tercer premi el va aconseguir Lola Miquel (Ramón y Cajal), amb el poema Flor d’ametler; el segon premi fou per a Vicente Mora (Antoni Pardo), amb l’obra No és fàcil d’explicar; i el primer premi per a Ernesto Ruiz (Antoni Pardo), amb la seua impressionat creació Ressorgir. Després de fer les ponderacions globals, la falla Antoni Pardo va resultar la guanyadora d’esta edició plena de sentiment i emoció. En acabar l’acte, l’alcalde, Jesús Ros, i el regidor de l’àrea de Festes, Alfred Costa, van dirigir unes paraules als presents per a agrair-los l’esforç que fan cada any per a mantindre i potenciar tradicions com estes. 

 

A més, al llarg de la setmana, la comissió Ramón y Cajal ha celebrat diverses activitats dins de la seua setmana cultural, com la presentació de llibrets que va tindre lloc dimarts o el concurs “A Torrent no li falles”, on varen participar més de 300 fallers i falleres de totes les comissions de la ciutat. Un cita amb la cultura en un trivial faller en què els assistents demostraren els seus coneixements sobre la història i els fets de les falles de la ciutat. 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.228.35

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.