Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 13 de Març del 2017

El temporal de pluja i vent amenaça la plantà a Torrent

Els artistes fallers apuren als últims dies l'encaix dels remats per a evitar les ratxes de vent i pluja

Els fallers miren al cel. Les previsions s'han complit i en la nit del diumenge va començar el temporal de pluja a la Comunitat Valenciana. A Torrent han caigut 28 litres per metre quadrat segons l'estació meteorològica del col·legi Antonio Machado, la qual cosa ha obligat als artistes fallers de les comissions de Torrent a retardar la plantà i a apurar fins a les últimes hores del dimecres, 15 de març. La forta ratxa de vent és l'altre gran enemic de les falles, per a aquests pròxims dies s'esperen vents de 30 km hora i hui, dilluns 13 de març Torrent registra una mínima de 9 graus i una màxima situada en els 15, segons l'Agència estatal de meteorologia.

 

Hi ha falles que han ficat al mal temps bona cara i ja han plantat els seus monuments. Com el cas de la falla Barri Cotxera, que ahir diumenge a la vesprada va plantar al tombe el seu monument realitzat en vareta, o la comissió Ángel del Alcazar, que just abans del temporal va alçar el cos central i rematada de la seua falla. La falla Lope de Rueda també té el cos central en peus, mentre que la resta de falles esperen en baixos o en el sòl del carrer al fet que remeta el temporal.

 

Aquest mal temps ha portat a la Generalitat a redoblar aquest diumenge l'alerta i a recomanar retardar la plantà de les falles al dimarts a la vesprada.  El Govern valencià ha reforçat l'alerta davant el nou "avís especial per fenòmens adversos" emès per l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Ta i com comenta, hui dilluns "les precipitacions aniran acompanyades de ratxes de vent forts en general, molt forts en zones altes i a la Comunitat Valenciana". Recomanen estar al tant i seguir les recomanacions que la Generalitat Valenciana publique a través del compte de Twitter @GVA112".

 

Falles amb pluges intermitents

Demà dimarts, 14 de març, les pluges remeten a Torrent a partir de les 6 del matí i el temps estarà ennuvolat amb temperatures al voltant dels 15 graus. Les bones notícies arriben a partir del dia de la plantà, ja que el 15 de març el cel clarejarà ennuvolat i així romandrà durant tot el dia, de manera que es podran acabar sense complicacions tots els treballs.

 

El dijous, 16 de març, torna la pluja, de manera que probablement afecte als actes del Trasllat i recollida de premis, ja que la probabilitat de pluja és del 70% al matí i del 55% a la vesprada. El dissabte i el diumenge remet el temporal i el dia de San José eixirà el sol amb temperatures màximes que fregaren els 20 graus.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.81.240

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.