Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 06 de Març del 2017

El sistema Senticnel implantat a Torrent, exemple d’innovació per a la Xarxa Innpulso

El sistema es va donar a conéixer als membres de la Xarxa Innpulso en la II Trobada d’Alcaldes + Innovadors de la Xarxa Innpulso

Durant esta setmana s’ha celebrat a Madrid la II Trobada d’Alcaldes + Innovadors de la Xarxa Innpulso, en la qual va participar el regidor de Modernització, Andrés Campos, en representació de la ciutat de Torrent. Durant les jornades s’han exposat les propostes que oferisquen solució als conceptes de smart cities, que tinguen projecció internacional i que estiguen alineades amb els reptes de la societat arreplegats en les Estratègies Espanyoles i Europees de Ciència i Innovació 2020.

 


El regidor de l'Àrea de Modernització, Andrés Campos, ha volgut destacar la importància de formar part d’esta xarxa i de l’intercanvi d’experiències: “Formem part d’una xarxa formada per ciutats tan importants com Madrid, València o Bilbao, i trobades com esta ens aporten un beneficiós intercanvi d’experiències, metodologies d’innovació o solucions tecnològiques”. Mostra d’este intercanvi d’experiències va ser la conferència en què es presentà el projecte Senticnel implantat a Torrent per ser un dels més innovadors quant a la prevenció i detecció d’incendis forestals.

 


Sistema Senticnel
El sistema de defensa davant d’incendis forestals instal·lat consta de 28 nodes de detecció estratègicament distribuïts sobre el territori, dos dispositius receptors/concentradors que reben el senyal emés pels nodes de detecció i que transmeten les dades a un servidor remot connectat a Internet, dos càmeres d’espectre visible amb connexió a Internet que cobrixen pràcticament el 95 % de la superfície i que poden ser operades des d’un lloc de control remot (PC o dispositiu mòbil) i dos estacions meteorològiques per al càlcul dels nivells de risc d’incendi en temps real. Tots estos elements s'interrelacionen en una capa lògica (programari) que facilita la informació necessària a les autoritats i als tècnics competents.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.16.66.206

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.