Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 06 de Març del 2017

La Policia Nacional deté a dues persones a Torrent i desmantella un taller clandestí 

Els treballadors treballaven de huit del matí a set de la vesprada i de dilluns a dissabte per un salari de 25 i 30 euros, sense cap prevenció ni protecció de riscos laborals malgrat utilitzar productes altament inflamables
 

Agents de la Policia Nacional han desmantellat un taller clandestí dedicat a la confecció tèxtil i a la fabricació de coixins, coixins, productes tèxtils per a la llar, situat en un garatge magatzem a Torrent i han detingut a dos homes com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels treballadors.

 

Les recerques es van iniciar el passat mes de gener en tenir coneixement els agents de l'existència d'aquest taller. El transcurs de les mateixes es va esbrinar que el supòsit responsable del taller no disposava en l'actualitat de treballador algun afiliat a la seguretat social. Els agents van establir diverses vigilàncies i van constatar que cada dia acudien una mitjana de vuit treballadors, quasi tots d'origen estranger, que obstaculitzen a les vuit del matí i romanien onze hores en el seu interior i durant aquest temps el local romania sempre tancat.

 

En una d'elles, els policies van observar que el responsable junts amb diversos treballadors descarregaven una furgoneta de productes bruts com fongues i escumes pel que sembla per a la fabricació de coixins i coixins, per la qual cosa, després d'intensificar les vigilàncies, i en unió d'inspectors de Treball i de la Seguretat Social han entrat al local i han identificat a vuit persones, la majoria estrangeres, i totes sense contractes de treball. Com a conseqüència de les recerques, els agents han detingut a dues persones per un presumpte delicte contra els treballadors, un el responsable del local i l'altre per ser l'encarregat de captar a alguns dels treballadors estrangers. 

 

Condicions laborals 
Els empleats havien acceptat les condicions de treball imposades a causa de la seua situació de necessitat ja que mancaven de mitjans de subsistència i treballaven sense cap tipus de contracte de treball, ni d'assegurança d'accidents, en jornades maratonianas de dilluns a dissabte per un salari de 25 i 30 euros diaris, excepte quan anaven als mercats ambulants ambulants de la província per a la venda dels productes que fabricaven, en aquest cas el salari era únicament de 15 euros.

 

El taller mancava de qualsevol tipus de mitjà de prevenció i protecció de riscos laborals malgrat utilitzar productes altament inflamables com l'escuma, en observar-se la inexistència d'extintors en els llocs on estava marcada l'existència dels mateixos, trobant-se una gran part de productes pel sòl.

 

Per part de la Inspecció de Treball i la Seguretat Social, es tramita el corresponent expedient sancionador. El responsable del taller i el seu col·laborador han sigut posats en llibertat després de prestar declaració no sense abans ser advertits de l'obligació de personar-se davant l'Autoritat Judicial quan para açò anaren requerits.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.190.232

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.