Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 28 de Febrer del 2017

Els col·legis de Torrent celebren el Dia de l'Arbre

Els centres educatius plantaran 50 arbres en aquesta iniciativa en col·laboració amb Aigües de L'Horta en la qual inclou tallers i activitats didàctiques i que afavorirà les superfícies arboladas de la localitat

Amb motiu de la commemoració del Dia de l'Arbre, 31 de gener, l'Ajuntament de Torrent en col·laboració amb Aigües de L'Horta ha preparat una campanya de repoblació, plantant 50 arbres autòctons per diferents zones del municipi. En la iniciativa participen diferents centres educatius, tant públics com d'educació especial, els dies 30 i 31 de gener i 1 de febrer. Amb aquesta activitat, sumada a la primera edició que va tenir lloc l'any passat, s'haurà aconseguit plantar 100 arbres repartits per diverses àrees del municipi, que realitzen un treball de fixació de CO2, contribuint a compensar la petjada de carboni i a augmentant la massa forestal i la riquesa biològica de l'entorn.


 
Un total de set centres educatius participen en aquest projecte, que consisteix en la plantació i apadrinamiento d'un arbre. Durant la jornada els xiquets i xiquetes seran rebuts, en les zones destinades per a tal efecte, per monitors especialitzats que els realitzaran diferents activitats didàctiques. A més, s'efectuaran xarrades sobre la importància que tenen els recursos forestals per a la vida i la necessitat de protegir el medi ambient. També els i les participants podran gaudir del taller Nendo Dango, que consisteix a aplicar una tècnica de reforestació amb boletes fetes d'argila, humus i llavors que els xiquets es portaran a casa i una vegada seques escamparan en terrenys seleccionats o espais propis per a veure com germinen. “Amb aquesta iniciativa tractem de conscienciar i educar als xiquets i xiquetes de la importància que té mantenir un compromís amb la cura dels arbres, i protegir així les superfícies arboladas de la nostra localitat. Plantarem 50 arbres de dues espècies autòctones com són el QuercusIlex i Celtis Australis, a més de preparar tallers perquè aprenguen el valor del respecte cap al nostre entorn”, declara Inma Amat, regidora de Medi ambient.


 
El calendari d'activitats s'inicia el dia 30 de gener amb el col·legi Miguel Hernández, l'activitat del qual d'urbanització tindrà lloc en El Pantà. El dimarts 31, dia de l'Arbre, la programació segueix amb els centres Lope de Vega, Juan XXIII, i Verge del Rosario, en l'àrea recreativa de la Marxadella. En la mateixa zona, el dimecres dia 1 serà el torn dels centres d'educació especial l'Encarnació i de la Unió, que realitzaran les activitats en el mateix centre d'estudis. “Aquesta iniciativa, que ja celebrem per segon any consecutiu, va permetre el passat any compensar la petjada de carboni generada per tot el paper que es consumeix en l'oficina d'Aigües de l'Horta de Torrent, i que enguany esperem superar aquestes dades. Així mateix, s'engloba dins de la campanya ‘Deixa de passar factura al planeta’ que Aigües de l'Horta va llançar en 2016 amb l'objectiu de potenciar l'ús de la factura online, i en la qual la companyia es compromet a  dur a terme aquestes campanyes de repoblació”, indica Salvador Santamaría, Gerent d'Aigües de l'Horta.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.132.194

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.