Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 08 de Febrer del 2017
POLÍTICA

Som Valencians demana contenidors per a persones amb movilitat reduïda

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de l'aposta per reduir les barreres arquitectòniques que existeixen en la ciutat, minimitzant, en aquest cas, els problemes que les persones amb mobilitat reduïda puguen tenir a l'hora de dipositar la brossa en els contenidors

Dimarts passat 7 de Febrer Som Valencians Torrent ha presentat una petició per a sol·licitar contenidors per a persones amb mobilitat reduïda. Actualment els contenidors de Residus Sòlids Urbans i de Reciclatge que existeixen en la localitat no estan adaptats i suposen sovint dificultats per a les persones amb mobilitat reduïda a l'hora de dipositar els seus residus. Les obertures dels contenidors de RSU, així com els de vidre i paper són inassolibles per a persones en cadira de rodes i comporten dificultats per al col·lectiu de persones majors.


També l'actual sistema de pedal per a alçar la tapa del contenidor de RSU resulta complicat para determinades persones, fins i tot sovint se situen tan pròxims a la vorera que no permeten el seu adequat funcionament. Entenem que el dret a dipositar els Residus i el de poder reciclar no hauria d'estar limitat per aquest tipus de barreres i que l'Ajuntament té l'obligació de garantir l'accessibilitat als contenidors instal·lats en la via pública, tant a les persones amb discapacitat com a la resta de la societat.
Som Valencians demana als grups que conformen la Corporació Municipal que s'aprove aquesta moció per a la implantació de contenidors accessibles, així com que es dote pressupostàriament perquè siga una realitat al llarg de la present legislatura.


Actualment existeixen en el comprat contenidors que compleixen la normativa i tots els requisits que els fan més aptes per a ser utilitzats per persones amb mobilitat reduïda i invidents, ja que disposen d'una identificació en llenguatge braille de cadascuna de les fraccions, com són paper i cartó, envasos lleugers, vidre i residus sòlids urbans. Una altra de les seues característiques és que tenen una obertura a menor altura, entre els 90 i 120 centímetres, amb l'objectiu de permetre que les persones amb mobilitat reduïda puguen accedir més còmodament al dipòsit dels residus (adjuntem fotos d'exemples). Aquesta iniciativa de Som Valencians s'emmarca dins de l'aposta per reduir les barreres arquitectòniques que existeixen en la ciutat, minimitzant, en aquest cas, els problemes que les persones amb mobilitat reduïda puguen tenir a l'hora de dipositar la brossa en els contenidors. Aquesta implantació seria gradualment i aprofitant la substitució dels contenidors actuals danyats o de nova adquisició.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.213.128

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.