Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 08 de Febrer del 2017
POLÍTICA

Guanyant Torrent treu una proposta a favor del poble Armeni pels pèls

"Socialistes i populars voten junts i s’abstenen davant la denúncia de genocidi d’aquest poble"

La coalició Guanyant Torrent ha aconseguit tirar endavant amb els vots a favor de Compromís i Ciudadanos,  y la abstenció de socialistes i populars, una moció presentada  en favor del reconeixement oficial del Genocidi Armeni i condemna dels crims contra la humanitat que és realitzaren durant el mateix, arran el 101 aniversari d’aquest fet considerat com al primer genocidi del segle XX. Entre els anys 1915 i 1921 van tindre lloc un conjunt de massacres i deportacions de la població armènia de l'actual territori de Turquia, especialment durant el règim dels Joves Turcs, en el qual van morir 1.500.000 armenis i altres 2.000.000 van haver d'abandonar les seues llars i escampar-se per tot el món, formant la gran Diàspora Armènia.

 

Actualment l'Estat de Turquia nega l'existència del genocidi, la qual cosa han reconegut països, com l'Uruguai, Argentina, Bèlgica, Canadà, Xile, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Líban, Lituània, Holanda, Polònia, Rússia, Eslovàquia, Suècia, Suïssa, El Vaticà, Veneçuela i ara Alemanya, així com 44 estats dels Estats Units de Nord-amèrica. També s’han sumat a aquesta petició 5 Comunitats autonòmiques d'Espanya (País Basc, Catalunya, Balears, Navarra i Aragó) i 17 ciutats (Mislata, Santa Coloma, Burjassot, Bétera, Xirivella, Manises, Santa Margarida, Sant Sebastià, Silla, Aldaia, Alzira, Alacant, Puente Genil, La Roda d'Andalusia, Carcaixent, Elda i Alaquàs) també ho han fet.

 

Sobtà però, la posició dels socialistes torrentins, que, en opinió del regidor Jaume Santonja, “no han tingut el valor de posicionar-se en contra del que es denuncia, més encara, davant d’una representació del poble armeni, present a la sala d’actes”. Per a Santonja “aquesta feblesa no es correspon amb el pensament progressista que tant es vanten a proclamar”. L’acord adoptat, es traslladarà a l'Associació Armènia Ararat, així com als Grups Polítics dels Corts Valencianes, als Grups Polítics del Congrés dels Diputats i Diputades, al Ministeri d’Afers Estrangers, a la Presidència del Govern Espanyol i a l’ambaixada d'Armènia a l’Estat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.156.156

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.