Dijous, 02 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 01 de Maig del 2024 a les 09:11:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 17 de Abril del 2024
EDUCACIÓ

Mazón anuncia la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys en escoles públiques i privades

La Generalitat Valenciana destinarà més 160 milions d'euros tal com ha explicat el president de la Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys a les escoles públiques i privades de tota la Comunitat Valenciana. Per a això, la Generalitat Valenciana destinarà més de 160 milions d'euros enfront dels prop de 87 milions que va destinar l'anterior govern. L'objectiu segons ha explicat el president és que hi haja "llibertat d'elecció".

 

En concret, ha precisat que posaran a disposició 72.000 places de 0 a 3 anys, per les 21.000 existents actualment, per al que treballa en una modificació pressupostària de 30,2 milions d'euros per a implementar els recursos extres per a aquest últim quadrimestre perquè es puga posar en marxa i abordar l'educació gratuïta de 0 a 3 anys.

 

En termes anuals, Mazón ha destacat que es doblegarà el pressupost "passant d'aproximadament 87 milions d'euros per a aquest concepte a més de 160 milions d'euros", la qual cosa ha afirmat que "significa la major aposta pressupostària per a aquest concepte que mai s'ha posat a disposició en la Comunitat Valenciana".



"El curs que ve serà el curs complet de l'educació pública gratuïta amb llibertat d'educació de centre des dels 0 anys en la Comunitat Valenciana", ha sostingut. El 'president' ha explicat que ho faran amb les escoles infantils públiques i privades, que considera que presten "un extraordinari servei". D'aquesta manera, ha emfatitzat l'aposta per "un sistema mixt de col·laboració publicoprivada perquè les famílies puguen triar lliurement on volen portar als seus fills".



A més, ha precisat que no les subvencionaran amb la fórmula del concert educatiu, sinó "directament l'abonament de totes i cadascuna de les places que es vagen ocupant". "En funció de les ràtios, anirem sufragant aquestes places als diferents centres de manera directa als centres quan ens vagen justificant totes i cadascuna de les places", ha detallat, al mateix temps que ha ressaltat que el sistema "no estarà bloquejat de curs en curs", sinó que es contemplen altes i baixes durant l'any escolar, i "no és necessari esperar a setembre".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.59.231.155

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.