Dimecres, 01 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 01 de Maig del 2024 a les 09:11:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 12 de Abril del 2024

VOX demana una secció a les biblioteques per a matèria de diversitat sexual on només es puga accedir en companyia dels pares

La moció presentada pel partit de Santiago Abascal va tirar avant amb els vots a favor de VOX i PP i els vots en contra de PSOE i Compromís

VOX ha demanat en el ple municipal la creació d'una secció a les biblioteques municipals per a matèria de diversitat sexual. Segons la formació de Santiago Abascal, s'acull a la llei aprovada en les Corts Autonòmiques el passat dia 22 de febrer i en compliment de la Llei de Biblioteques de la Comunitat Valenciana.

 

En aquest sentit, la regidora d'Infància, Mª Ángeles Lerma afirma que, "no en totes les biblioteques de la nostra ciutat existeix una secció específica per a aquests continguts, per la qual cosa amb aquesta proposta es vetla pel bé superior del menor i pel dret constitucional que assisteix als pares a triar el tipus de formació moral que desitgen per als seus fills".



Així mateix, Lerma ha manifestat que aquesta moció es presenta amb la intenció de "retirar els llibres amb aquesta mena de contingut dels espais infantils i juvenils i protegir així els menors, que podran accedir a aquestes publicacions en companyia dels seus pares".



Aquesta moció que va ser presentada per Vox en el ple ordinari d'abril va crear polèmica entre PSOE i Compromís contraris a aquesta mesura. La intervenció de la regidora de Compromís, Maria Jesús Herrada, va recordar que, "cal complir la llei ens vaig agradar o no i una altra cosa és com interpretar-la, la llei 3/2011 del 23 de març de 2003 es parla de crear una secció específica en biblioteques situades en poblacions de més de 25.000 habitants, això no significa que s'haja de tindre una habitació específica a part, sinó que estiguen localitzats i diferenciats per a una fàcil ubicació, estan censurant còmics, dificultant el foment de la lectura i no cal censurar el coneixement del cos humà".



Per part seua, Marina Olivares, regidora del Partit Socialista i exresponsable de la delegació de la Dona va afirmar que, "s'està manipulant l'article de la llei que l'única cosa que pretén és fomentar la diversitat familiar i de gènere. En cap biblioteca de Torrent es presta cap llibre a cap menor que no siga adequat a la seua edat i estan posant en dubte la professionalitat dels tècnics i el que de veritat preocupa les famílies, el fàcil accés dels menors al porno per internet estiga és el problema i que un xiquet o xiqueta llija un conte sobre una família amb dues mamàs, eixe és el problema?".



Finalment, la responsable d'Infància afegint que "vostés estan acostumats a imposar el seu corró ideològic i deixar sense opció a la gent que no està d'acord amb les seues idees mentre que amb aquesta mesura es dóna l'oportunitat als pares de triar amb tota llibertat el que volen per als seus fills".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.128.79.88

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.