Dimecres, 01 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 01 de Maig del 2024 a les 09:11:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 12 de Abril del 2024
BENESTAR SOCIAL

L'Espai de Sant Gregori acull unes jornades dedicades a professionals i cuidadors de malalts d'Alzheimer

Les xarrades van ser impartides pel doctor César Rodríguez, psiquiatre geriàtric i membre del comité d'experts de la Federació Valenciana d'Associacions de Familiars d'Alzheimer (FEVAFA)

La delegació de Serveis Socials, a través de la Unitat de Majors i Dependència, ha organitzat unes noves jornades sobre les demències i el seu diagnòstic, dins de la programació que s'està duent a terme durant tot aquest curs. En aquesta ocasió la jornada, que va tindre lloc en el renovat Espai Sant Gregori, va estar dividida en dues sessions, una destinada a professionals i una altra a cuidadors. Ambdues van ser impartides pel Dr. César Rodríguez, psiquiatre geriàtric i membre del comité d'experts de la Federació Valenciana d'Associacions de Familiars d'Alzheimer (FEVAFA).



En la primera de les xarrades van participar professionals de l'àmbit sociosanitari i va comptar amb la presència de metges, infermeres, psicòlogues i treballadores socials dels centres de salut, residències públiques i privades i dels mateixos serveis socials de l'ajuntament.

 

Aquest taller tenia per títol «Taller de coordinació i integració sociosanitària en l'àmbit de les demències» i va servir també per a ser un punt de trobada entre els diferents actors que treballen en el camp d'aquestes malalties i poder posar en comú actuacions i projectes. La segona, titulada «Cuidar als que cuiden», va tindre com a eix a les persones que exerceixen com a cuidadors, procurant-los consells i eines que puguen desenvolupar en la seua vida diària amb els pacients d'aquestes patologies.



El Dr. Rodríguez va animar a les famílies a associar-se i poder reivindicar els seus drets davant les administracions i va reclamar també a aquestes que se centren en l'actuació integral dels pacients i el reconeixement de l'especialitat de geriatria. Arturo García, regidor de Serveis Socials, destacava que "aquestes jornades són una bona oportunitat perquè totes les famílies que tenen un malalt puguen compartir experiències i saber quines estratègies els poden ajudar en el seu dia a dia. A més, ens serveix a les administracions per a conéixer algunes de les seues demandes, com la necessitat d'agilitzar els processos de dependència i l'assignació de recursos".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.193.129

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.