Dimecres, 01 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 01 de Maig del 2024 a les 09:11:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 12 de Abril del 2024
BENESTAR SOCIAL

La Fundació Espurna rep la visita de Susana Camarero

La vicepresidenta del Consell ha conegut el Centre Ocupacional i els habitatges tutelats de la Fundació Espurna amb l'alcaldessa, Amparo Folgado

La vicepresidenta Segona del Consell i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero ha visitat aquest matí la ciutat de Torrent, al costat de l'alcaldessa, Amparo Folgado, per a conéixer més de prop entitats socials de la capital de l'Horta Sud, com és, la Fundació Espurna. Ho ha fet també acompanyada del secretari autonòmic de Família i Serveis Socials, Ignacio Grande i la directora general de les Persones amb Discapacitat, Bàrbara Congost. També han assistit els tinents d'alcalde Guillermo Alonso del Real, José Francisco Gozalvo, Amparo Chust i Arturo García.



La vicepresidenta del Consell s'ha interessat per la labor social de la Fundació Espurna situada a la ciutat de Torrent des de 2012, amb 7 pisos tutelats i també amb un Centre Ocupacional amb capacitat per a 60 persones en Parc Central. Una ONG sense ànim de lucre que es dedica a la vertadera inclusió social i el desenvolupament integral de les persones.



Cambrer, acompanyada de Folgado ha pogut visitar aquest matí el Centre Ocupacional i saludar als seus treballadors, comprovant in situ, exemples dels treballs que allí fan, des de porters automàtics a elements decoratius en ceràmica, trencadís, tota classe de granadures, ventalls, bosses, samarretes, clauers, cabassos, bols, decoració de la llar, figures de ceràmica, quadres, imants, paraigües, pesebres i bosses, completament artesanal.



A continuació, la vicepresidenta del Consell s'ha acostat a conéixer els 7 habitatges tutelats en les quals, els usuaris poden gaudir d'un habitatge digne i arriben a aconseguir un nivell d'autonomia personal i social que els permet portar i desenvolupar una vida el més independent possible. Des de la Fundació, faciliten a cadascun d'ells de forma individualitzada els suports necessaris per a obtenir desenvolupar totes les habilitats domèstiques que necessiten per a "portar la seua casa".



Cada habitatge té a un educador responsable que s'encarrega de facilitar-los els suports i l'entrenament necessari per a aconseguir els objectius anteriorment nomenats. Durant la nit hi ha sempre professionals que s'encarreguen de la supervisió i l'acompanyament.

 

Els caps de setmana els usuaris acudeixen a casa dels seus familiars, en la mesura que siga possible. Amb aquesta visita a Torrent, el Consell de la Generalitat Valenciana continua interessant-se per les polítiques socials que es desenvolupen a la ciutat de Torrent i en aquest cas, la Fundació Espurna.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.21.34.0

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.