Dimecres, 01 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 01 de Maig del 2024 a les 09:11:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 10 de Abril del 2024
TEATRE

Carmelo Gómez i Migue Hermoso arriben a l'Auditori amb "Les guerres dels nostres avantpassats"

El text de Miguel Delibes publicat en 1975, al·legat contra la violència de la naturalesa humana, torna al teatre gràcies a l'adaptació d'Eduardo Galán i sota la batuta del prestigiós director argentí Claudio Tolcachir

Carmelo Gómez i Miguel Hermoso reviuen el famós text antibel·licista de Miguel Delibes en "Les guerres dels nostres avantpassats" el pròxim 13 d'abril. El text de Miguel Delibes publicat en 1975, al·legat contra la violència de la naturalesa humana, torna al teatre gràcies a l'adaptació d'Eduardo Galán i sota la batuta del prestigiós director argentí Claudio Tolcachir.

 

La guerra es converteix en protagonista indiscutible, ja que, com a cita el protagonista en una de les seues primeres intervencions a l'inici de la funció: "tots tenim una guerra com tots tenim una dona". I és que, al final, la guerra és universal i comparteix temes comuns a totes les guerres com: la violència, el surfimiento, la llibertat, el perdó o la culpa.



Carmelo Gómez interpreta a Pacífic, un personatge polièdric, variable, carregat de matisos i, sobretot, moltes contradiccions: bondat i maldat, pacifisme i violència, innocència i astúcia. Com el seu propi nom indica odia la violència, però alhora li posseeix. A l'escolta del relat el Doctor Burgueño, interpretat per Miguel Hermoso, perquè "Les guerres dels nostres avantpassats" són els relats i contes d'ahir que expliquen en part com som hui dia.



Un crit contra la violència de les guerres és la línia mestra de la novel·la de Miguel Delibes Les guerres dels nostres avantpassats, publicada en 1975. Des del nom del protagonista, "Pacífic", fins al final terrible de l'obra, l'autor val·lisoletà va defensar al llarg de les seues pàgines la pau enfront de la guerra i la no-violència com a camí de vida.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.198.129

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.