Dimecres, 01 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 01 de Maig del 2024 a les 09:11:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 09 de Abril del 2024

El PP acusa els socialistes d'"opacitat i falta d'informació" en els seus anys de govern

L'Ajuntament de Torrent sota el mandat de Jesús Ros, en 2022, va rebre 15 queixes davant el síndic, responent només a 4 d'elles, segons dades de la mateixa web del defensor del poble valencià

El PP acusa els socialistes d'"opacitat i falta d'informació" en els seus anys de govern. A més recorden que, l'Ajuntament de Torrent sota el mandat de Jesús Ros, en 2022, va rebre 15 queixes davant el síndic, responent només a 4 d'elles, segons dades de la mateixa web del defensor del poble valencià. Els populars han revelat que, en la legislatura anterior, van haver de recórrer fins a set ocasions al síndic de greuges al no obtindre respostes les seues preguntes al govern socialista de Ros, recurs que tampoc va servir per a ser informats d'aquestes qüestions.



Entre les diverses sol·licituds d'informació, destaca la concernent als Comptes Generals de 2019 i 2020, qüestions que va deixar sense contestar el PSOE, tant al Grup Popular, com en última instància a l'òrgan defensor autonòmic. Negatives com aquesta van fer que l'Ajuntament de Torrent figurara en l'Informe Anual del síndic de greuges com una administració no col·laboradora.



El secretari general dels populars en la capital de l'Hort Sud, Jose Gozalvo, ha destacat aquesta conducta del Ros i el PSOE, ja que "la falta d'informació i opacitat del PSOE amb l'oposició, tant en nul·les contestacions verbals en els plens com a escrites, no va ser diferent amb el síndic de greuges, al qual van respondre amb silenci en reiterades ocasions".



Utilització de les institucions de manera partidista i injusta"
El Partit Popular també ha incidit en la forma que el PSOE utilitza les administracions i institucions per a fins partidistes, igual que el seu líder Sánchez, en aquest cas entorpint i alentint el seu funcionament amb recursos i queixes sense fonament.



En el cas del síndic de greuges, els socialistes van elevar una queixa per no haver rebut una informació per part de l'ajuntament, documentació que segons afirmen els populars els va ser entregada dins del termini i en la forma corresponent l'any passat, per la qual cosa el recurs del PSOE a l'òrgan autonòmic no era per a necessari, afegint càrrega administrativa prescindible a l'Ajuntament de Torrent i al síndic de greuges.



A més, la sol·licitud d'informació per part del síndic al consistori mai va arribar, per la qual cosa aquest no va tindre la possibilitat d'informar el defensor del poble valencià que ja havia sigut contestada al PSOE la seua petició anteriorment.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.105.239

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.