Dimecres, 01 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 01 de Maig del 2024 a les 09:11:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 27 de Març del 2024
SETMANA SANTA

Mikado de seda en blanc natural amb una capa en blava Samaruc visten la Reina de l'Encontre2024

La sala cívica de l'Antic Mercat acull fins dissabte que ve 30 de març l'exposició del vestit de Mariola, les seues cambreres i el seu seguici de patges

La sala cívica de l’Antic Mercat acull des de dimecres 27 de març i fins dissabte que ve el secret millor guardat de Mariola Garrido, el vestit que vestirà aquest pròxim Diumenge de Resurrecció com a Reina de l'Encontre i Ángel de Ressurrección de 2024. La vestimenta que lluirà en l'Encontre Gloriòs Mariola Garrido Penella, de la germandat de Jesús davant el Sanedrí, és un homenatge a la virreina Na Germana de Foix que s'entrellaça amb l'espiritualitat de la Resurrecció de Crist.



El vestit ha sigut dissenyat per Amparo Simó i confeccionat per a l’Antiga i està confeccionat amb seda valenciana. El mikado de seda, conegut per la seua luxosa textura, la caiguda fluida i la seua lluentor subtil, és l'elecció de Mariola per al seu vestit de reina. La seua tonalitat blanca natural representa la puresa i l'elegància atemporal.


Cal destacar també la inclusió de les perles, cosides acuradament a mà, una a una, conegudes per la seua lluminositat i elegància, representatives de la puresa i la refinació. Estan disposades en forma de creu, símbol que recorda el sacrifici de Crist i la seua victòria sobre la mort.

 

La falda de tul de cotó brodada en fil de color or antic amb motius florals inspirats en els dissenys típics valencians, afigen un toc d'encant i delicadesa a la peça. Sens dubte, un element indispensable del conjunt és la capa, confeccionada en blava Samaruc. Sobre el fons blau, motius florals en daurat i tons verds, rosa, blau i beix, i inspiracions de palmes al costat del cor de Jesús, corones d'espines i el Sant Calze.

 

La capa compta amb un total de 2.950.000 puntades. A més dels motius florals, també presenta rombes cosits a mà amb punt de fugida, creant un efecte visual únic. Així mateix, per a realçar la capa i els seus elements s'han incrustat pedres de Swarovski per a donar el toc de lluentor i llum al conjunt.

 

L'exposició del vestit pot visitar-se durant aquests dies en l’Antic Mercat des d'aquest dimecres amb el següent horari:
Dimecres: 17.30 h a 21 h
Dijous: de 10 a 13.30 hores i de 17.30 a 21 hores.
Divendres: de 10 h a 13.30 hores i de 17.30 a 20 hores.
Dissabte: de 10 a 13 hores.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.222.117.109

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.