Viernes, 19 de Abril de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Lunes, 17 de Julio de 2017

La III Trobada de Muixerangues Ciutat de Torrent congrega més de 400 muixeranguers i dolçainers

Els fanalets de meló d’Alger prenen els carrers de la ciutat

Este cap de setmana s’han celebrat multitud d’activitats que marquen l’inici de les festes patronals de la ciutat, que es celebraran del dia 20 al 30 d’este mes en honor als patrons, els Sants de la Pedra, Abdó i Senent.

 

El divendres passat, la Falla Sants Patrons va organitzar el tradicional concurs de fanalets de meló d’Alger. Una cita anual que fomenta la tradició i la diversió entre els més menuts i els familiars, i que amb eixes obres d’art creades amb fruita il·luminaren els carrers de la ciutat. L’elaboració dels fanalets, antiga tradició del municipi, fou acompanyada per una cançó i en acabar, els més xicotets, dansaren pels carrers del voltant per a lluir els fanalets.

 

Després del sopar i la cercavila, l’alcalde Jesús Ros acompanyat pel regidor d’Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa, les falleres majors de la ciutat 2017, Carmen Sirvent i Paula Giménez i diferents membres de la corporació municipal, que han estat presents al llarg del cap de setmana en les diferents activitats festives, entregà els premis als millors fanalets de meló d’Alger de la XVI edició.

 

Esta comissió va oferir també, dissabte a la nit, dos obres teatrals en l’acte “Teatre al carrer” amb motiu del 50é aniversari de la fundació de la comissió on es representaren les obres Nelo Bacora i Ama, hi ha fem

 

Èxit total de la III Trobada de Muixerangues Ciutat de Torrent

 

Dissabte, Torrent es va convertir en punt de trobada de muixerangues i dolçaines de la ciutat. Els torrentins i torrentines van gaudir d’una vesprada plena de cultura, música i festa amb la III Trobada de Muixerangues Ciutat de Torrent. En esta edició de la Trobada hi ha  participat, a més de les muixerangues tradicionals, una gran quantitat de colles de danses i de tabal i dolçaina, ja que ha coincidit amb el Cicle de Cultura al Voltant de la Dolçaina programat per la coordinadora de Festes Alternatives de Torrent. 

 

L’acte va començar al voltant de les 19.00h en els voltants de la Torre i va comptar amb la presència de la Muixeranga de Sueca, la Muixeranga de València, Els Negrets de l’Alcúdia, la Muixeranga de Carlet i la colla de Falcons de Vilanova i la Geltrú. A més, hi participaren les colles Cercle de Torrent, Colla Buf-Ali del Cabanyal, Colla El Tudell, Colla El Micalet de València, l’Associació d’Amics de la Música Tradicional Pepe Penya de Foios, Estrela Roja de Benimaclet, La Llavor d’Almenara, els Xirimiters de Xirivella i el grup de danses L’Esvaraeta de Benimaclet.

 

La Trobada, organitzada per la Muixeranga La Torrentina, ha sigut inclosa enguany per primera volta en el programa oficial de les festes patronals i fou tot un èxit de participació amb més de 360 assistents.

 

El carrer de Federico Maicas acollí una nit musical flamenca, així, divendres la nit hi va tindre lloc un espectacle de grups de ball flamencs i dissabte de vesprada s’hi celebrà la gran nit flamenca amb José Monti, Maria José Navarro y Blai.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.19.56.45

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.