Jueves, 28 de Marzo de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Lunes, 27 de Febrero de 2017
CULTURA

Vesprades a l’andana de lectura en valencià

L’autora de Aigua en cistella, Carme Miquel, va contar tots els detalls de l’obra als assitents de la primera sessió d’enguany del club de lectura del Voluntariat pel Valencià

En la vesprada d'ahir l'andana del Museu Comarcal de l'Horta Sud va acollir la primera sessió d’enguany del club de lectura del Voluntariat pel Valencià de Torrent dedicada al llibre Aigua en cistella, de Carme Miquel. L'autora, qui va acompanyar els assistents, va poder contar tots els detalls de l'obra i respondre a les preguntes que li van formular en una jornada ben enriquidora dedicada a la literatura i al valencià.


Carme Miquel i Diego naix a la Nucia (Marina Baixa), si bé la major part de la seua vida ha transcorregut a la ciutat de València i en pobles de la Marina Alta i de l’Horta Sud. Filla de mestres d’escola, Carme ha exercit també aquesta professió durant vora trenta-nou anys. Al llarg de la seua trajectòria ha participat en diversos moviments professionals i sindicals. Ha sigut membre fundador de la CAPPEPV (Coordinadora d’Alumnes, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià) i de la Federació Escola Valenciana ocupant la presidència d’ambdues entitats durant tres anys. Des del març del 2016 és membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. A més d’estos moviments cívics relacionats amb l’ensenyament, d’altres moviments socials relacionats amb la defensa del territori i del medi ambient, han demanat també la seua atenció i la seua implicació.


Club de lectura del Voluntariat pel valencià
El club de lectura del Voluntariat pel valencià de Torrent és una iniciativa de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià municipal amb l’objectiu de reforçar mitjançant la lectura la campanya del voluntariat lingüístic que posa en marxa cada any este departament municipal. En cada edició del Voluntariat pel valencià de Torrent, l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià tria i regala uns llibres als membres del club i els convoca a una sessió per a parlar sobre el llibre.

 

Al llarg de cada edició es solen fer tres sessions del club i sempre s’intenta que en alguna sessió hi acudisca l’autor ja que és molt enriquidor perquè permet intercanviar opinions i impressions i aprofundir molt més en el llibre, a més de ser una bona ocasió per a dialogar i reforçar la part oral de la llengua que és la finalitat fonamental del Voluntariat pel valencià.La pròxima sessió amb un nou llibre serà a l’abril. Les persones interessades en el Voluntariat pel valencià i en el club de lectura poden apuntar-s’hi en l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, c/Ramón y Cajal, 7, primera planta, a usvalencia@torrent.es

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.239.119.159

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.